Konyhaszerelésért weblapszerkesztés: csere-bere piac Bécsben

Csere-bere piac BécsBécs Város saját csere-bere honlappal száll síkra a környezetvédelelemért. A Városháza arra buzdítja az osztrák főváros lakóit, hogy az elhasznált vagy kinőtt holmival ne a szemétdombokat növeljék, hanem adják tovább azoknak, akik még hasznát vehetik. Az internetes portál nemrégiben új szolgáltatással egészült ki: „Ki ért hozzá?” címszó alatt szolgáltatásokkal is csere-berélnek a felhasználók.

 

Van, aki az ikeás konyhabútor összerakásáért cserébe megszerkeszt egy honlapot, van, aki élelmiszerért varr és horgol, megint másvalaki pedig mosdószerelésért éttermi kuponokat ajánl. De lehet bevásárlásért autót mosni vagy akár fűnyírásért cserébe pulóvert kötni. A bécsi Városháza internetes bolhapiacánCsere-bere piac – Ki ért hozzá?” címszó alatt arra bíztatja a bécsieket, hogy engedjék szabadjára fantáziájukat és bocsássák áruba, bármilyen különleges tudásuk van. Sőt, akár szabadidős foglalkozásokat is kínálhatnak, így is hozzájárulva a város környezetvédelmi törekvéseihez, hiszen egy közös kirándulással máris kevésbé szennyezik a levegőt és az emberi kapcsolatok építésével saját magukért is tesznek.

 

Mindez természetesen ellenőrzött keretek között zajlik: A csere-bere honlapot Bécs Város Sajtó- és Információs Szolgálata a Környezetvédelmi Ügyosztállyal (MA 22) együtt hozta létre. A hirdetéseket illetve az árukat megjelenés előtt szigorúan kontrollálják. Az internetes piac használata ingyenes, nincsenek rajta zavaró reklámok, viszont a Városháza saját szolgáltatásai és ajánlásai könnyítik meg a bécsiek keresését. Hogy minél többen használhassák az oldalt, a felület kialakításánál különösen nagy gondot fordítottak az akadálymentességre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*