Konferencia Bécsben: Innováció és vállalkozás a regionális együttműködés tükrében

Az IconVienna európai üzleti és befektetési fórumon idén a régiókon átívelő együttműködés erősítése, az innováció és a vállalkozás töltik be a főszerepet. A 2015. április 22. és 24. között, 11. alkalommal megrendezett konferencián, melynek elsődleges célja a kapcsolatépítés és a tapasztalatcsere, magasrangú európai döntéshozók képviseltetik magukat.

iconvienna_foto_KAS_iconvienna

Az IconVienna 2015 egy évente megrendezett gazdasági fórum Bécsben, mely mottójának megfelelően – „Make contact to contracts” – a döntéshozók közti kapcsolatfelvételt segíti elő.

 

Az idei főbb témák közé a mobilitás és „okos” szállítmányozás, a fenntartható energiagazdálkodás, az innováció és infrastruktúra valamint az európai vállalkozási lehetőségek tartoznak. A trendekről, fejlődési irányokról és a sikertényezőkről többek között az Európai Befektetési Bank alelnöke, Wilhelm Molterer, Andreas Matthä, az Osztrák Államvasutak (ÖBB) infrastruktúráért felelős ügyvezető igazgatója és az Osztrák Gazdasági Kamara főtitkára, Anna Maria Hochhauser tartanak előadást.

A rendezvény azonban nem csupán a négy fal között zajlik, változatos programok színesítik a kínálatot. Április 22-én például külön konferenciát tartanak közép- és kelet-európai fiatal vezetők és startupok számára, csütörtök este pedig Bécs polgármestere, Michael Häupl várja a Városházára a résztvevőket. Ennek keretében a vendégek európai országok, többek között Magyarország képviselőivel is találkozhatnak, de a fogadáson Törökország és az Egyesült Államok is képviselteti magát. Végül a pénteki program keretében az érdeklődők bejárhatják Európa legnagyobb infrastrukturális projektjét, a Bécsi Főpályaudvart is.