Komlódi Gyula és a Dragracing

Interjú Diver-ral a kiskunlacházi Dragracing Gyorsulási verseny + Nemzetközi Évadzáró Honda Találkozó előtt ami szeptember 30 és október 01 között lesz.

Először szeretnék pár szót mondani magamról. 1991 május 09-én Erdélyben születtem Szatmárnémetiben (Románia), és hat éve élek Tatabányán. Barátaim és az ismerősök Diver-nek hívnak, ami bukósisakom is szerepel.

Mielőtt erről a versenyről kérdeznélek, mesélnél a portálolvasóknak az eddigi motoros pályafutásodról. – Sziasztok! A motoros pályafutásom kicsi koromban kezdődött, ugyanis édesapám motorozott és az MZ tankján ülve megfertőzött engem is ez a láz. 2011-ben vettem meg első suzukimat, ami egy 600-as Bandit, később jött egy TL 1000 R és ezt követően lett az első Hayabusám 2013-ban. Első gyorsulási versenyem 2015-ben volt, a tököli reptéren kezdtem. Kiskunlacházán legelőször 2015 szeptember 13.-án a Szlovák bajnokság keretein belül versenyeztem, mivel még nem volt licencem. Következő évben párszor sikerült eljutnunk Tökölre, de első dobogós helyezésem 2016 szeptember 11.-én Hungaroringen szereztem. Egy héttel később a végső összecsapáson második lettem a kategóriámban és ezek a versenyek után jöttem rá, hogy adrenalin függőségemre ez a legnagyobb ellenszer. 2016-os évben két verseny kivételével összesen részt vettünk legjobb barátommal T. Patrikkal, akivel megbeszéltük tavaly karácsonykor, hogy idén pár versenyre megyünk. Kezdőként elmondhatom azt, hogy sikeres évet zártam. Eddig egy bajnokságot megnyertem (Fertőszentmiklós), MGYSZ köztársaság kupasorozatban másodikként végeztem, ami szerintem szép eredmény. Kunmadarason ötödik voltam összetettben. Történt valami az utóbbi hónapokban. Alkottatok valamit a motoron? Mit is tudhatunk róla? – Úgy, ahogy én, a motorom is folyamatos fejlődésben van. Törötten került hozzám, lassan építettem fel daraboból. Szinte nem volt olyan, hogy két egymást követő versenyen ugyanúgy nézzen ki… Végre kész a fényezés is, egy hónapja kapott új kuplungot. Jelenleg a 80%-át már megvalósítottam. Amit a felirat is elárul #esküszömfullgyári, egy teljesen gyári állapotú (a kettő Martin kipufogó dob kivételével) 2007-es Suzuki GSX 1300 R, azaz Hayabusa, gyári 175 LE, ami a publik 954+ kategória kiírásának teljes egészében megfelel.

Várható-e hasonló jármű kint a versenyen? Küzdöttél-e idén már kategóriatársakkal, ha igen mióta és milyen eredménnyel? – Igen, ugyan ennek a motornak az újabb generációja az én kategóriámban, továbbá találkozhatunk teljesen átalakított változatokkal a D 1000, Super D 1000, super street-ben.

Igen, küzdöttem ebben az évben kategória társakkal is, akik előnyben részesülnek a súly-lóerő arány miatt. Az én motorom lóerőben a legszegényebb ebben a mezőnyben és talán a legnehezebb is. Egyetlen előnyöm talán, hogy kicsi és könnyű vagyok. Eredményekről, annyit tudok, hogy a kvalifikációs időim egyre jobbak, a reakció időm viszont még rossz, ami a döntőben nagy hátrány és ez miatt elődöntőkben szoktam kiesni. Általában negyedikként végzek.

A 2018-as versenyzési terveidről egy pár gondolatot lécci. – Szeretném magamat és a vasat is tovább fejleszteni jobb eredmények érdekében. A cél a bajnoki cím.

A Kiskunlacházi ragacson mennyire jó rajtot venni, vagy te a sima ragacs nélküli rajtod szereted? – Próbáltam mindkettőt, bár többnyire utcai gumival versenyzek, viszont hétvégére betáraztam egy drag slick-et is, ami kiválóan tapad majd, ha az időjárás megengedi.

Kinek is tudod ajánlani ezt a sportot és miért? – A drag versenyzést mindenkinek, főleg azoknak, akik adrenalin függők és szeretnék versenyzési vágyaikat kiélni. Kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Ha valaki gyorsulni szeretne, akkor azt ne a városban tegye lámpától lámpáig, hanem a versenypályán biztonságos körülmények között.

Végszóként milyen időeredménnyel lennél megelégedve a nap végére? – Kiskundragházán eddigi legjobb eredményem 10.003 volt, igaz ez szezon elején. A 9.9-es idővel már meglennék elégedve, de legfőbb célom már 9.8.

 

Szurkoljunk közösen Komlódi Gyulának alias Diver-nek a kiskunlacházi Dragracing Gyorsulási verseny + Nemzetközi Évadzáró Honda Találkozón szeptember harmincadikán és október elsején!