Koko gyerekekért szurkol és maratonokat fut

Kovács Koko István sportos évet tervez, s közben vasárnaponként A legokosabb osztály című vetélkedőben szurkol a 3-4. osztályos gyerkőcöknek.

–          Szinte minden hétvégén versenyre járok – mesélte Koko, a közmédia műsorvezetője. – Most hétvégén épp a bécsi maratont fogom lefutni, de A legokosabb osztály forgatásainak idején is minden reggel futottam. 3 maratont tervezek idén, és 3 ironman-en is indulok. Gál Lilla, kerekes székes barátom tavaly megkért egy versenyen, hogy „fussunk együtt”. 21 km-t „toltam” a Vivicittan, idén maratont tervezünk együtt.

Az április 13-i adás egyik csapatkapitánya a légynek sem tudna ártani, de kutyájába egyszer bizony alaposan beleharapott.

–          Gyerekkoromban volt egy kutyusom, akivel szinte együtt nőttem fel – emlékszik vissza Demény Fefe, az M2 Hetedhét Gyerekhíradó műsorvezetője. – Egyszer sírva meséltem édesapámnak, hogy játék közben megkapott. Ő viccesen azt válaszolta, hogy harapjam vissza, de én teljesen komolyan vettem és jó nagyot haraptam a fülébe. A családomat és a kutyát is megleptem, de onnantól elválaszthatatlanok lettünk a kutyussal.

Április 13-tól ismét a gyerekeké a főszerep A legokosabb osztály című műveltségi vetélkedőben.

Az Eutelsat-díjas M2 gyerekcsatorna vasárnap esti műsorában 7 héten keresztül keresi a történelmi Magyarország legokosabb, legügyesebb, legtalpraesettebb osztályát. A 3-4. osztályosok körében meghirdetett vetélkedő célja a nevelés és a szórakoztatás. A gyerekek a feladatokon keresztül megtanulnak többek között csapatban dolgozni, kreatívan gondolkodni, de a játékban számít a gyorsaság, a bátorság és az ügyesség is. A második évad első adásában a szlovákiai Somorjai Általános Iskola diákjai és csapatkapitányuk, Gyenesei Leila csapatvilágbajnok öttusázó méri össze tudását és rátermettségét a hévízi Illyés Gyula Általános és Művészeti Iskola tanulóival, illetve csapatkapitányukkal, Demény Fefével, az M2 Hetedhét Gyerekhíradó műsorvezetőjével. Az április 13-i adásból megtudhatjuk például azt is, víz van-e a teve púpjában vagy hogy milyen a biztonságos számítógépes jelszó. A vetélkedő elején az olimpiai és világbajnok ökölvívó-műsorvezető Kovács Koko István nagy meglepetéssel készül a tévénézők és a játékosok számára.

 

A legokosabb osztály – Április 13. M2 19.05

További epizódok csapatkapitányai: Mohay Bence (MTVA szerkesztő-sportriporter), Kovácsovics Fruzsina (kétszeres Fonogram-díjas énekesnő-dalszerző), Szuper Levente (jégkorongozó), Trömböczky Napsugár (M2 Hetedhét híradó műsorvezető), Mező Misi (a Magna Cum Laude frontembere), valamint Vágó Zsuzsi (a Budapesti Operettszínház színésznője).

A 2013. novemberében indult népszerű vetélkedő első évadának győztese a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4.c osztályos tanulói voltak, élükön Kökény Roland, olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozóval.