Kohári Zoltán: „Mindent kipróbáltunk, jöhet a NitrOlympx!”

Kohári Zoltán, a  Tomracing Motorsport versenyzője  Fotó: Juhász Melinda

Kohári Zoltán, a Tomracing Motorsport versenyzője
Fotó: Juhász Melinda

Eredményes hétvégét tudhat maga mögött a többszörös magyar bajnok dragos, Kohári Zoltán. A Tomracing Motorsport versenyzője a megújult 3000 lóerős szörnyeteg, a Dragacs volánja mögött sikerrel tért vissza, és a kunmadarasi aszfalton a Drag Országos Bajnokság harmadik fordulójában felállhatott a dobogóra. Kohári Zoltán úgy véli, a főpróba sikerült, jöhet az igazi előadás az augusztusi NitrOlympx-en. 

Úgy tűnik, tényleg sikerült tökéletesen rendbe tenni a két hónapja szinte teljesen tönkrement Dragacsot. A teljesen megújult 3000 lóerős szörnyeteget az elmúlt hétvégén a kunmadarasi legendás aszfalton rendezett Drag Országos Bajnokság harmadik fordulóján a többszörös magyar bajnok Kohári Zoltán háromszor is pályára vitte, és a dobogóra is felállhatott kategóriájában. A most megszerzett bajnoki pontok, illetve az a jó érzés, amit a versenyzés jelentett a számára a Tomracing Motorsport versenyzőjében megerősítette, szerelőivel és segítőivel – Szentesi István, Lantos András, Horváth János (Audista), Pabicsák Péter és Zsákai Olivér – együtt képesek lesznek az augusztus 7-től 9-ig Hockenheimben rendezendő NitrOlympx-en olyan eredményt elérni, amire a dragvilág felkaphatja a fejét.

DSC_9894

Fotó: Juhász Melinda

„Még talán sosem örültem így egy harmadik helynek, igaz, most nem a helyezés, hanem az volt a lényeg, hogy a Dragacs ismét versenyképes állapotba került. Három menetet teljesítettem Kunmadarason, és amíg az elsőt személyautós tempóban tettem meg, mivel az volt az első próba a felújítást követően, addig a másodikban már toltam úgy kétszáz méteren át. A harmadikban már mentem egy 9,2-es időt, ami a jelenlegi helyzetünkben nagyon jó teljesítmény. Rengeteg potenciál van még az autóban, éppen ezért elégedett vagyok az elért eredményekkel. Most már csak és kizárólag Hockenheimring lebeg a szemem előtt. Most mindent kipróbáltunk, jöhet a NitrOlympx”- jelentette ki Kohári Zoltán.       

 

Tomracing Motorsport vezetői tökéletesen megnyugodtak, hiszen az elmúlt hétvégén láthatták, Kohári Zoltán és Dragacsa újfent tökéletesen készen áll a nagy feladatok megoldására. A csapat tulajdonosa abban reménykedik, hogy a kunmadarasi hétvégével és az ott elért dobogós helyezéssel végérvényesen lezárhatják balszerencsés időszakukat.

Kohári Zoltán,  Tomracing Motorsport versenyzője  Fotó: Juhász Melinda

Kohári Zoltán, Tomracing Motorsport versenyzője
Fotó: Juhász Melinda

 

 

 

 

 „Nem hiába bíztunk abban, hogy több hónapnyi kemény munka után egy újjászületett Dragacs volánja mögött ismét a hazai élmezőny tagjaként láthatjuk viszont Zolit. A mostani három menetet látva egyre biztosabb vagyok abban, hogy az augusztusi NitrOlympx kőkemény mezőnyében is megállja a helyét. Ugyanakkor bízom abban, hogy a csapatunkat sújtó sorozatos technikai problémák korszakát is magunk mögött tudhatjuk immár”– mondta Miklósy Tamás.