Kohári Zoltán: főpróba a Hungaroringen

A Tomracing Motorsport Team versenyzőjének autója, a Dragacs az utolsó pillanatban készülhet el a hétvégi versenyre

Gyorsulás és pályaversenyt rendeznek vasárnap a Hungaroringen, amelyen ha minden jól alakul, akkor Kohári Zoltán és a 2700 lóerős aszfaltszaggatója, a Dragacs is rajthoz áll. A hétvégi megmérettetés egyben főpróbája is lesz a hockenheimi NitrOlympx-nek.

A Drag Országos Bajnokság legutóbbi fordulójában Kohári Zoltánnak sikerült a rekorddöntés – 7.01 mp-es idő, 299 km/h-s csúcssebesség – az ¼ mérföldes távon, igaz, ezért jelentős árat kellett fizetnie. A többszörös magyar bajnok dragos az utolsó futamon egy műszaki hiba következtében száznyolcvanas tempónál megpördült, és a betonfalnak ütközött. Zoltánnak nem esett baja, de a 2700 lóerős aszfaltszaggatója, a Dragacs alaposan összetört. Az autó lassan újra harcra kész, és ha minden összeáll, akkor az augusztus 3-i, Hungaroringen rendezendő versenyen is ott lesz a Tomracing Motorsport Team pilótája.

„Az augusztus 8-10. között rendezendő hockenheimi Európa-bajnoki futam előtt mindenképpen jó lenne kipróbálni az autót. Egyre több mindenről derül ki azonban, hogy megsérült a balesetben, de hiszem, sikerül megoldanunk a helyzetet vasárnapig. Az Egyesült Államokból két fontos alkatrészre várunk még, amik azonban csak szombatra fognak megérkezni. Amint ezek a tartozékok megérkeznek, akkor a csapat szerelői akár alvás nélkül is, de összerakják a Dragacsot a vasárnapi versenyre. A kaszni kész, a kormánymű is a helyén van, egyedül a motorral és a kompresszorral kell már csak foglalkoznunk. Bízom abban, hogy időben elkészülünk, és a Dragacs is ott lesz augusztus 3-án a Hungaroringen, hiszen nagyon fontos lenne, ha tudnánk egyet gurulni a németországi verseny előtt”– mondta Kohári Zoltán.