Kohári Zoltán: „Egyértelműen a dobogó a cél”

Ismét parádés mezőny gyűlik össze a hétvégén rendezendő European Drag Challenge-n. A Kiskunlacházán rendezendő viadalon nem kevesebb, mint 6000 euró lesz az összdíjazás. Nem hiányozhat az indulók közül Kohári Zoltán sem: a Tomracing Motorsport versenyzőjének egyértelmű célja, hogy dobogóra állhasson a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben. Kohári elárulta, a 3000 lóerős aszfaltszaggatója, a Dragacs készen áll a bevetésre…

2015-kohari_zoltan3

Az idei, Hockenheimben rendezett NitrOlympx óta most tér vissza a versenypályára Kohári Zoltán. A Tomracing Motorsport versenyzője ezúttal is roppant erős nemzetközi mezőnyben méretteti meg magát és a 3000 lóerős Dragacsot. Kohári abban reménykedik, hogy a Kiskunlacházán rendezendő European Drag Challenge viadalon a felújított autójával dobogóra állhat majd.

„A hockenheimi Eb-futam óta azon dolgozunk, hogy az utolsó két kiskunlacházi versenyen rajthoz tudjunk állni. Ennek érdekében kicseréltük a Dragacsban a váltót és a kompresszorhajtást, valamint egy ideiglenes stabilizátort is beépítettünk. Az autó hátulja az utóbbi fejlesztésnek köszönhetően nem fog annyira kitörni, mint azt a NitrOlympx-en tapasztaltuk. Ráadásul a kiskunlacházi pályán nem tapad be annyira az autó, így pedig egyértelmű javulást fogunk bemutatni. Nem lehet más a célunk, mint a dobogó, bár tudom, ehhez a Németországból és a környező országokból szép számmal érkező vetélytársaimnak is lesz egy két szavuk. Mindenesetre jó kis versenynek nézünk elébe”– jelentette ki Kohári Zoltán.

2015-kohari_zoltan-miklosy_tamas

A Tomracing Motorsport csapatfőnöke is abban bízik, hogy ezúttal nem kell versenyzőjüknek semmilyen technikai problémával megküzdenie a hétvégén, mert akkor egy sikeres versenyt tudhatnak majd maguk mögött.

„Az első és legfontosabb, hogy minden fejlesztés megfelelően működjön és semmilyen technikai hiba ne hátráltasson minket a hétvégén. Ha ez összejön, akkor Zoli odaérhet a dobogó valamelyik fokára. A kategóriájában körülbelül húszfős nemzetközi mezőny gyűlik össze, így a pódium igen komoly eredménynek számítana”- fogalmazott Miklósy Tamás.