Kohári Zoltán: „A siker az első, az idő most nem számít”

Ezúttal csak a győzelem számít az augusztus 20-i Drag Országos Bajnokság kunmadarasi, ötödik fordulójában a többszörös magyar bajnok dragosnak, Kohári Zoltánnak. A Tomracing Motorsport Team versenyzője a 2700 lóerős aszfaltszaggatójával, a Dragaccsal mindenképpen öt menetre készül, mert a fináléhoz és a végső sikerhez éppen ennyire lesz szükség. Kohári elárulta, ezúttal az idő teljesen másodlagos lesz a számára.

 

Éppen nemzeti ünnepünkkor, augusztus 20-án, Kunmadarason folytatódik a Drag Országos Bajnokság. A Tomracing Motorsport Team versenyzője, Kohári Zoltán és a 2700 lóerős Chevrolet Camaro Z28, vagy ahogyan pilótája elnevezte, Dragacs újra aszfaltra gurul, hogy a bajnoki sorozat ötödik fordulójában ismét győzelmet arasson a kategóriájában. A dragversenyző elárulta: most a siker az elsődleges, ugyanis időben semmilyen célt nem tűzött ki maga elé.

„A hockenheimi Európa-bajnoki futam után immár hazai pályán folytatjuk az idei szezont. A Dragaccsal és velem is minden rendben van, sikerült a NitrOlympx-en előjött technikai hibát is orvosolnunk. Ezúttal semmilyen tét nem nyomja majd a vállam, ugyanis kifejezetten csak a győzelem a lényeg, az elért idő ezúttal nem számít. Nagyon szeretem ezt a pályát, így bízom benne, hogy semmi sem hátráltat majd, és mind az öt menetet hiba nélkül tudom teljesíteni. Ha ez meglesz, akkor a győzelem sem marad el”– mondta a Tomracing Motorsport Team versenyzője.

A Tomracing Motorsport Team csapatkoordinátora szintén abban reménykedik, hogy semmilyen technikai gondja nem lesz a versenyzőjüknek, és ha ez bejön, akkor a rekorddöntést sem tartja kizártnak.

„Zoli a legutóbbi kunmadarasi versenyen ugyan javított az időeredményén, de a technika ördöge megmutatta magát és nem tudott tiszta menetet futni. Aztán a hockenheimi NitrOlympx-en a pálya alkalmatlansága miatt nem sikerült szép emlékekkel hazatérni, pedig mindent megtettek, hogy a Dragaccsal karöltve megismételjék tavalyi dobogós helyüket. Most, hogy a technika összeállt, bízom benne, hogy sikerülni fog nekik végre megfutni a hatos időt” – jelentette ki Biel Richárd.