Klimt és Schiele a sydney-i operaház vitorláin

A sydney-i operaház jellegzetes tetőszerkezetére vetítette a császárváros legjavát a Bécsi Turisztikai Hivatal. A show közel 3.000 ausztrál járókelőt késztetett megállásra.

 

2015. február 4-én különös látványosság varázsolta el a járókelőket a sydney-i operaház környékén. Míg az operában a „Greatest Hits from Vienna” című előadás keretében Mozart, Strauß, Beethoven és Schubert remekműveit hallgathatta a közönség, a tetőre lenyűgöző vetítést álmodott a Bécsi Turisztikai Hivatal (Wien Tourismus).

A „Visions of Vienna” című show során az operaház vitorlákat formázó tetőszerkezetén hol Klimt- és Schiele-festmények, hol pedig bécsi nevezetességek elevenedtek meg. Többször kivetítették továbbá az operában éppen zajló koncertet is.

„Tudatában vagyunk annak, milyen jelentős zenei örökséggel rendelkezik Bécs” – hangsúlyozta Norbert Kettner, a Wien Tourismus vezetője. „Ennek bemutatására és közvetítésére pedig igyekszünk mindig újabb és újabb eszközöket találni. A ’Visions of Vienna’ egy világpremier, mellyel egy korábban nem látott és nagyon innovatív ábrázolásmódot sikerült találnunk”.

A vetítést és a Sydney Symphony Orchestra előadását a szakma és a sajtó képviselői a mesés panorámájáról híres Quay Restaurantból kísérhették figyelemmel élőben. A látványos show másfél órán át tartott, közel 3.000 ausztrál járókelőt késztetett megállásra, de az élő közvetítést a visions.vienna.info oldalon a világ bármely pontjáról nyomon követhették az érdeklődők.

Sydney_1