Kitűnőre osztályozta a J.D. Power az Opel Insigniát

A piackutató J.D. Power évről-évre megvizsgálja, mennyire elégedettek az emberek az autójukkal: egy-hároméves kocsijuk minőségéről és megbízhatóságáról tesz fel kérdéseket. Idei nagy németországi felmérésük (VDS – Vehicle Dependability Study) eredménye: az Opel Insignia a középkategória győztese. Tulajdonosai különösen megbízhatónak tartják az Insigniát.

De a szakértők is nagyra becsülik az Opel zászlóshajójának kvalitásait: legjobb ár/érték-arányával az Opel Insingia Grand Sport limuzin immár másodszor lett az Auto Test szaklap 2019-es teszt-győztese – miután már tavaly is győzött ugyanebben az értékelésben. A szép eredményt kiegészítve az Opel Insingia Sports Tourer kombi idén egy erős második helyet szerzett a kategóriájában.

A frankfurti ünnepélyes közös díjátadón Arnold Paluch, az Opel minőségbiztosítási igazgatója vette át a trófeákat. 2008 óta közösen hozzák nyilvánosságra az Auto Test győztesét és a J.D. Power ügyfél-elégedettségi tanulmányának eredményeit.

„A minőség és a megbízhatóság nálunk alapérték, hogy ezzel garantáljuk ügyfeleink elégedettségét. Magasra tesszük a mércét, és örülünk, hogy ez bejön az autósoknál“, mondta Arnold Paluch. „Ezen túlmenően széles vevőkörnek tesszük elérhetővé az innovatív technikát. Jól esik látni, hogy zászlóshajónk, az Insignia, az ár/érték-arány győztese lett a középkategória kiélezett versenyében.“

Ezúttal 12.854 személy válaszolt a J.D. Power kérdőívére, az online‐interjúkra 2018 novembere és 2019 januárja között futottak be a válaszok, minőség/megbízhatóság, attraktivitás és fenntartási költségek szerint mondtak véleményt az autókról. Az értékelések összessége adja ki a rangsort, amelynek győztese a legkisebb hibagyakoriságú márka, illetve modell.