Kitelepített árvízkárosultakat segít az Ökumenikus Segélyszervezet Szerbiában

Egymillió forint értében adnak át ma humanitárius segélyt a magyar munkatársak Sidben

 

A balkáni segélyakcióhoz a 1353-as adományvonalon várják az adományokat

Egymillió forint értében adnak át ma humanitárius segélyt az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai a szerbiai Sidben. Az árvíz miatt Jamena településről idetelepített és azóta is az ideiglenes szálláson tartózkodó károsultak számára többek között tartósélelmiszerből, tisztítószerekből valamint személyes higiénés eszközökből állítottak össze csomagokat a Segélyszervezet munkatársai. A 70 család számára átadott adomány értéke egyenként 15 ezer forint. A kitelepítettek a közösségi házban vannak elszállásolva és nem vagy csak naponta egy-két órára engedik vissza elöntött településük, Jamena biztonságosabb területeire.A segélyakciót helyi partnerszervezetével, az Ökumenikus Humanitárius Szervezettel (EHO, Vajdaság) együttműködésben valósítja meg a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

A Boszniában illetve Szerbiában tartózkodó magyar munkatársak helyi partnerszervezeteikkel, a Merhamet Sarajevóval illetve az EHO-val együttműködésben segítik gyorssegéllyel az áradások és földcsuszamlások károsultjait miközben felméréseket végeznek, illetve megkezdik a hosszabb távú nemzetközi segítségnyújtás kidolgozását. A segélyprogram megvalósítása szoros együttműködésben történik a genfi székhelyű ACT Alliance világszövetséggel, amely több mint 100 ország egyházi hátterű segélyszervezeteitől gyűjt forrásokat a helyszínen dolgozó tagszervezetek munkájának támogatására.

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet segélyakcióját a  1353-as adományvonal hívásával 250 forinttal lehet támogatni.

Átutalással vagy csekkbefizetéssel a Segélyszervezet a 11705008-20464565 számlaszámon fogad adományokat.

A Segélyszervezet csekkjei megtalálhatóak a nagyobb postahivatalokban.

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: Szerbia, Bosznia! – írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében a Ökumenikus Segélyszervezet sajtóosztálya.