Kiszakadt futómű és értékes tesztkilométerek

Csomós Miklós és Nagy Attila a Szilveszter Rallye-n immáron a második alkalommal állította csatasorba a vadonat új Renault Twingo R2-t. A hungaroringi viadal nem úgy alakult a Full-Gas MSE kettőse számára, ahogy azt előzetesen eltervezték, mert már a verseny első napját követően szuper ralizni kényszerültek.

2015109RING

Csomós Miklós: Sajnos már az első, esti szakaszon balesetet szenvedtünk. Én hibáztam, de volt előzménye a dolognak. Utolértem az előttem rajtoló versenytársunkat, aki a sötétben és a nagy ködben nem vett minket észre. Beszorultunk mögé és persze ilyenkor bent az autóban az ember nagyon ideges és mindenképen előzni akar. Ez történt velem is. Magával ragadott a hév és előzés közben ráhúztam egy padkára az autót, ami azonnal kiszakította a futóművet.

2015114RING

Másnap – hála a szervizcsapat áldozatos munkájának – a második körtől szuper ralival visszaálltunk a versenybe, hogy szokjuk, tapasztaljuk az autót. Igyekeztünk felvenni a kesztyűt a kategória elejével, ami ez alkalommal nem sikerült maradéktalanul, de a hibám után még teljesítettünk 26 gyorsasági kilométert, így ennyivel is közelebb kerültünk az új autóhoz.