Kiss Pál Tamás beteg gyerekekért ralizik

Kiss Pál Tamás előfutóként áll rajthoz az idei Szilveszter Ralin, amit 2013. december 28-29-én rendeznek a Hungaroringen. Hazánk legeredményesebb formula-autóversenyzője most először indul el az év végi versenyen, és szintén ez lesz az első alkalom, hogy ilyen erős raliautót vezet majd. A cél nemes: beteg gyerekeknek gyűjtenek adományokat.

Kiss Pál Tamás a „RALLYcafé All Stars a gyermekekért, az E85 együttműködésével” program zöld színű Mitsubishi WRC Replicáját fogja vezetni. A rali szerelmesei számára már ismerős lehet ez az autó, hiszen korábban több sztárpilóta vezette már ezt a Mitsubishit különféle hazai raliversenyeken, a Rally Café magazin és az E85 közös jótékonysági programjának keretében, melyen keresztül mindig egy helyi gyermekkórház betegeinek megsegítésére gyűjtenek adományokat.

A mostani Szilveszter Ralin sem lesz ez másként, ezúttal az MRE Bethesda Gyermekkórház kis betegei számára várnak bébiételt, rostos üdítőt, pelenkát, törlőkendőt, egyéb babaápolási eszközöket, ágyneműt, lepedőt és egyéb apróságokat, amik hozzájárulnak a kicsik kényelméhez és megfelelő ellátásához. A gyűjtés nagykövetei Kiss Pál Tamás és Csernoviczki Éva lesznek; az AutoGP bajnokság idei 5. helyezettje ül majd a Mitsubishi volánja mögött, míg az olimpiai bronzérmes cselgáncsozó diktálja majd neki az itinert.

A gyűjtés helyszíne a 24-27-es box lesz, ide várja a csapat az adományokat, amelyeket a verseny végeztével továbbítanak majd az MRE Bethesda Gyermekkórházba. A hangsúly most tehát nem az eredményen lesz, sokkal inkább a nemes cél az, ami vezérli Tamást, aki egyéb iránt friss diplomásként áll rajthoz a versenyen, hiszen nemrégiben tett sikeres államvizsgát a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki- és Informatikai Karán, műszaki menedzser szakon.

Kiss Pál Tamás: „Nagyon nagy örömmel teszek eleget ennek a felkérésnek, és örülök, hogy én is része lehetek egy ilyen csodálatos jótékonysági kezdeményezésnek, amivel beteg gyerekek gyógyulását segítjük elő. Egy ilyen kérésnek akkor is eleget tennék, ha semmi módon nem kapcsolódna az autóversenyzéshez, az tényleg csak bónusz, hogy közben még ezt a csodálatos Mitsubishi WRC Replicát is vezethetem, ami biztosan remek vezetési élmény lesz. Ma már megkezdődik a pályabejárás, amit bátyámmal (Ifj. Kiss László raliversenyző, maga is Mitsubishivel indul a versenyen) közösen fogok teljesíteni. A rali alapvetően újfajta kihívás lesz nekem, hiszen korábban csak egy-egy rallysprinten indultam, ez lesz az első hosszabb raliversenyem, és ilyen erős raliautót is most fogok először vezetni. Ez alapvető izgalommal tölt el, még akkor is, ha az eredménynek most semmi jelentősége nem lesz, mivel előfutóként fogok menni. Próbálok majd picit a nézőknek is autózni, de a fő hangsúly most tényleg a jótékonysági gyűjtésen lesz. Szeretném, ha minél többen kilátogatnátok a helyszínre, és hoznátok magatokkal néhány olyan használati tárgyat, ami hozzájárul a gyerekkórház kis betegeinek kényelméhez és gyorsabb felgyógyulásához. Csaljunk mosolyt együtt a kicsik arcára!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*