Kiss Norbi: “fantasztikus volt a közönség, ezt a hétvégét nem fogom elfelejteni soha”

25 év után tért vissza a Kamion Európa-bajnokság mezőnye Magyarországra, a Hungaroringre, ahol a Regnáló Európa-bajnok, Kiss Norbert 1-es rajtszámmal, magasan a tabella élén várta a hazai megmérettetést.

Esővel indult a szombati nap a Hungaroringen, de ennek ellenére rengeteg néző látogatott ki, amit az időjárás napközben azzal hálált meg, hogy szépen elállt az eső, és a futamok már száraz körülmények között zajlottak.

Kiss Norbi megnyerte az időmérőt, és az első rajtkockából magabiztos rajt-cél győzelmet aratott a hazai közönség előtt, akik minden körben elképesztő hangorkánnal várták a magyar pilótát. A dobogóra Adam Lackó és Jochen Hahn, Norbi idei legnagyobb riválisai állhattak még fel.

A második futamnak a nyolcadik helyről vágott neki Norbi, a rajtnál előtte ütköztek, ami miatt visszaesett pár helyet, de hamar felzárkózott Lackóra, akinek viszont valami megadta magát a kamionján, így egyrészt kiesett a versenyből, másrészt beterítette a pályát és Norbi kamionját olajjal. A regnáló Európa-bajnok ezek után félig-meddig emlékezetből ment a hazai pályán, mert látni csak keveset látott ki az olajos szélvédőn, de így is utolérte Steffit és Vrseckyt, előzni viszont már nem volt lehetősége, maradt a harmadik helyen. A Truck Race történelmében pedig Steffi Halm győzelmével először nyert futamot női pilóta.


Vasárnap az első futamon ismét Norbi rajtolhatott az élről, ráadásul kétszer is, Lacko kamionja ugyanis kigyulladt pár kör után, így piros zászlóval leintették a futamot, amíg eloltották, majd levontatták a pályáról. Norbi elhozta a második rajtot is, és ismét nagy előnnyel nyerte meg az első futamot, ezúttal  Hahn és Steffi előtt.

A legharcosabbra a hétvége utolsó futama sikeredett, Norbi a nyolcadik helyről indulva, kihasználva minden hazai pályaismeretét megmutatta, hogy igenis lehet előzni a Hungaroringen, sorra vadászta le ellenfeleit, legnagyobb riválisait, olyan helyeken bebújva melléjük, ahol nem is számítottak támadásra, és egészen a dobogó második fokáig meg sem állt a magyar versenyző.

Kiss Norbi a számára az idén legfontosabb, hazai hétvégéjén fantasztikus közönség előtt szerepelhetett, négy futamból kettőt megnyert, a másik kettőn dobogón állt, ezzel a szezon második legsikeresebb versenyhétvégéjét tudhatja maga mögött. Előnye most már 119 pont a tabella élén, de mögötte a második helyen most már nem Adam Lacko, hanem a német Jochen Hahn áll.

– Elképesztő volt a hangulat egész hétvégén – mondta Norbi vasárnap délután -, nem is tudom elmondani mennyire jól éreztem magam, nagyon köszönöm a hatalmas biztatást, szurkolást és szeretetet amit kaptam, ezt a hétvégét soha nem fogom elfelejteni…Az autó tökéletesen működött, óriási az előnyünk a bajnokságban, de a legfontosabb az volt ezen a hétvégén, hogy a hazai közönségnek megmutassuk a truck race igazi arcát, azt gondolom, ez sikerült is, főleg az utolsó futamon,na az igazi csata volt! Nagyon köszönöm a csapat munkáját, köszönöm támogatóinknak, hogy mellettünk állnak, a közönségnek pedig azt a véget nem érő buzdítást és hatalmas figyelmet, amit irántunk mutattak, Ti vagytok a legjobbak!!!

A sorozat következő állomása Zolder lesz szeptember 19-20-án, majd következik októberben Jarama és  Le Mans.