Kiss Norbert újabb második helye a Hungaroringen

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője második lett a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának harmadik futamán vasárnap, a Hungaroringen.

A második helyezett Kiss Norbert (j) a Kamion Európa-bajnokság magyar versenyhétvégéjének első futama után a mogyoródi Hungaroringen 2016. augusztus 27-én. MTI Fotó: Marjai János

A második helyezett Kiss Norbert (j) a Kamion Európa-bajnokság magyar versenyhétvégéjének első futama után a mogyoródi Hungaroringen 2016. augusztus 27-én. MTI Fotó: Marjai János

    A 31 éves szombathelyi pilóta szombaton egy második és egy harmadik helyet szerzett, a harmadik versenynek pedig az élről vághatott neki. Kiss Norbert kissé beragadt a rajtnál, a pontverseny éllovasa, a német Jochen Hahn megelőzte, a magyar pilótának pedig a második hely megtartásáért is küzdenie kellett. A folytatásban közelebb volt a vezető némethez, mint üldözői őhozzá, ám veszélyes támadást nem tudott megkezdeni, így másodikként futott be, Hahn pedig második győzelmét aratta a hétvégén.
“A rajt pillanatát én kaptam el jobban, de aztán Jochen a célegyenes végére el tudott menni mellettem. Jól mentem, nem voltak problémáim a gumikkal sem, s bár a hátsó, kanyargós részen tudtam rá tapadni, a kigyorsításoknál ellépett előlem” – értékelt Kiss a futam után. Hozzátette, a kamion és a motor fejlesztésében egyformán sok lehetőség van még, így bízik benne, hogy a hátralevő négy versenyhétvégén a győzelmet is meg tudja szerezni.
Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője nyolcadik lett.
A hétvége negyedik, utolsó futama 17 órakor kezdődik a Hungaroringen, az úgynevezett fordított rajtrács szabályának megfelelően Kiss Norbert azon a versenyen a hetedik helyről vág majd neki a 11 körös viadalnak.

Végeredmény, 3. futam (11 kör, 48,191 km):
——————————————
1. Jochen Hahn (német, MAN)
2. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 0.666 másodperc hátrány 3. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 2.733 mp h.

a szombati versenyek dobogósai:
2. futam:
1. Stephanie Halm (német, MAN)
2. Anthony Janiec (francia, MAN) 16.784 mp h.
3. Kiss 16.860 mp h.
1. futam:
1. Hahn
2. Kiss 2.219 mp h.
3. Ryan Smith (brit, Oxxo Energy Truck Race Team) 3.255 mp h.