Kiss Gergely a Sri Lanka-i vízilabdázók példaképe

sri_lanka_edzoKiss Gergely az aktív vízilabdázás mellett könyvet írt, nyári tábort vezet gyerekeknek és szabadidejében még a Sri Lanka-i vízilabda fellendítésére is marad ereje. A háromszoros olimpiai bajnok a SportKlub MezTelenül című műsorának engedett betekintést az életébe.

A sportoló személyes elhivatottságot érez a tehetséges és hátrányos helyzetű gyerekek tanítására. „Édesapám külföldön vállalt munkát, hogy a család előrébb juthasson, édesanyám pedig sokszor párhuzamosan két, három munkahelyen is dolgozott, hogy megadhassanak nekünk mindent” – mondta Gergő. A tehetséges gyerekek számára tartott nyári tábora akkora népszerűségnek örvend, hogy egy család még Amerikából is hazalátogatott, hogy fiuk a hathetes edzőtáborban részt vehessen.

 Tudását azonban nemcsak a gyerekeknek adja tovább. A tábort követően a Gergő családjával Sri Lankára utazott sportága népszerűsítésére. Az ottani sportolók rengeteg újdonságot tanultak a vízilabdázótól – tegyük hozzá, az alapokról indultak. Vízilabdázónk úgy tudja, megérte a sok jó tanács: azóta Sri Lankán egy új klubot alapítottak és három iskolában is elindult a vízilabda oktatás.

 A háromszoros vízilabdázónak Ibrahimovics, Messi, Dávid Kornél és Détári Lajos példáját követve a napokban jelent meg életrajzi könyve, amelyben személyes titkokat és korábban soha sem olvasott, bensőséges családi történeteket is felfed. A SportKlub Meztelenül című műsorában Kiss Gergő azt is elárulta, hogy két lánya a judoban találta meg az ideális mozgásformát, így a családban nem lesz új vízilabdás generáció. „Szuper lányaim vannak, nem kell azért izgulnom, hogy ők vajon mire viszik a vízilabdában. A leendő udvarlóiknak jelzem, hogy komoly íj-felszereléssel rendelkezem és hogy az aktív vízilabdázás befejezése után egy küzdősportot is megtanulok” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok.

A Kiss Gergővel készítetett teljes riportot 19:50-től láthatják a SportKlub magazinműsorában, a MezTelenülben.