Kislemezt mutat be a kiddo

Egy új korszak kezdetét jelzi a kiddo zenekar EP-je, mely a kiddo2 címet viseli, és az együttes zenei kalandozásának újabb mérföldkövét mutatja. A kiddo dalaiban jól megférnek egymás mellett a vintage szinti pop, de akár a letisztult rock’n’roll elemei is. Ettől válik minden egyes koncert egy igazi zenei utazássá és kalandozássá. Erről mindenki bizonyosságot is szerezhet az április 9-i, Toldi Klubban tartandó ingyenes lemezbemutató koncerten.

A sub pop-ot játszó zenekar a tavalyi sikeres év lezárása után úgy döntött, folytatja izgalmas kalandozását a pop műfaján belül, hiszen zenei világuk alapját a kísérletezés és az izgalomkeresés adja. Hangzásvilágukat jól tükrözi, hogy egyszerre megférnek egymás mellett a dalokban a vintage szinti pop, a letisztult rock’n’roll, a modern indie és az electro elemei is. Ezt az irányvonalat követve vágtak bele második, kiddo2 kislemezük előkészítési munkálataiba, melynek végeredményét a rajongók április 9-én egy ingyenes koncerten hallhatják is a Toldi Klubban.

A kiddo2-re több, az eddigi fellépéseken már elhangzott dalok közül válogatták ki a három legerősebb dalt, melyeket a Bródy Stúdióban rögzítettek; hangmérnökük pedig az a Puha Szabolcs volt, aki többek között a Zagar és a The Carbonfools albumaiért is felelős. A lemezen a korábbi számokhoz képest a hangszerek jobban előtérbe kerülnek, a szintetizátorok pedig inkább csak kiegészítő szerephez jutnak. A szövegek a korszakváltáshoz hűen koncepcionálisan is a továbblépés témájával foglalkoznak.

 

A négytagú zenekar (Persely Tamás – ének, gitár, billentyű; Rátkai Márton – gitár, billentyű; Magda Zsolt – dob; Kőrös Gergely „Köge” – basszusgitár, vokál) megalakulása óta már számos sikert tudhat a magáénak: 2014-ben megjelent első lemezükről Tornádó című daluk röviddel a megjelenés után már a Petőfi Rádió lejátszási listáján szerepelt, a hozzá készült klipet pedig a VIVA TV-n is látni lehetett. Hozzátok el! című daluk – melynek klipjében Janicsák Veca, illetve a Junkies frontembere, Szekeres András is feltűnik-  pedig az Index által indított A Szám 2015-ös versenyében a legjobbak közé került be.