Kis Viktória Valentino Rossival és Marc Marquezzel egy hétvégén bizonyíthat

Kis_Viktoria_Katar_MotoGP_hetvege_elozetes_kep1 A H-Moto Team versenyzője, a 2012-ben az Év Magyar Női Motorversenyzőjének választott Kis Viktória az előttünk álló hétvégén Katarban, a MotoGP szezonnyitójának is otthont adó Losail International Circuit versenypályán képviseli a magyar gyorsasági-motorsportot. Wicca a Losail Ázsia Bajnokság negyedik fordulóján áll rajthoz, ami ezúttal a MotoGP betétfutama lesz.

A kecskeméti hölgyversenyző a MAMS elnöke, Hermann Henrik személyes közbenjárásának köszönhetően indulhat el idén a Losail Asian Road Racing Series (Losail Ázsia Bajnokság) utolsó három fordulóján, amelyen minden költségét a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) állja. A három forduló közül, amelyen Wicca elindulhat, kétségkívül a mostani ígérkezik a legkülönlegesebbnek több szempontból is.

Az első és legfontosabb, hogy ezen a hétvégén éppen a Losail International Circuit versenypályáján indul útjára hosszú várakozás után a MotoGP 2014-es idénye, így jelen pillanatban az egész motoros világ kíváncsi tekintete Katarra szegeződik. Csütörtökön ugyanis nemcsak Kis Viktória fog pályára hajtani Katarban, de Marc Marquez, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Valentino Rossi és a MotoGP összes többi sztárpilótája is birtokba veszi a pályát. Persze nem Wiccával egy időben, de mégiscsak ugyanazon a napon, ugyanaz előtt a közönség előtt.

Mondanunk sem kell, hogy ez mekkora médiafigyelemmel, körítéssel és mennyi rivaldafénnyel jár, hiszen nem is akármilyen MotoGP-futamról van szó, hanem az év egyik legjobban várt versenyéről, az első nagydíjról, ahol az igazi erőviszonyokra is fény derülhet. Villanyfény! A MotoGP futamát ugyanis vasárnap villanyfényben rendezik, csakúgy, mint pénteken a Losail Ázsia Bajnokság futamait. Így tehát Kis Viktória élete első villanyfényes, éjszakai versenyére készül.

Csütörtökön és pénteken, amikor a Losail Ázsia Bajnokság szabadedzéseit, időmérőjét és futamait rendezik, már javában zajlani fognak a MotoGP, a Moto2 és a Moto3 szabadedzései is, így Wicca versenyét is bizonyára több tíz- vagy akár százezrek fogják végigizgulni a lelátókról, pláne úgy, hogy ebben a szériában több helyi versenyzőért is szoríthatnak a nézők. Kicsit olyan ez, mintha a hungaroringi F1-es nagydíj egyik betétfutamában lennének magyar versenyzők – nyilván a katari fanatikusok is szurkolni fognak saját honfitársaiknak. Miközben Kis Viktória pedig egy szem magyarként próbál majd meg helytállni a rangos nemzetközi mezőnyben.

Ez Wiccának már a második katari szereplése lesz, a február 14-15-én megrendezett 3. fordulóban debütált a sorozatban két 6. hellyel, amelynek köszönhetően ennek a mostani versenynek már a bajnoki összetett 9. helyéről vág neki 20 megszerzett pontjával. Wicca viszont nem volt elégedett múltkori tempójával és helyezésével (egy makacs csuklósérülés is hátráltatta akkor), ezért mindenképp gyorsulni és javítani szeretne.

Kis Viktória
„Egy hónap telt el az első verseny óta. Ez idő alatt sajnos nem volt lehetőségem motorozni, maradt a „száraz edzés”.  A motor ugyanaz a 2005-ös R6-os Yamaha marad, a szerelőm viszont új lesz. Remélem, ezúttal nem lesz gond a csuklómmal, sokat dolgoztunk rajta Orosz Csilla segítségével, hogy rendben legyen. Ám a puding próbája az evés, csütörtökön minden kiderül. Mindenkeppen jobb helyezésre hajtok, az időmön is bőven van még mit javítani. Örülök, hogy újra itt lehetek, nagyon vártam már ezt a hetet, hiszen nem akármilyen versenyről van szó, mi leszünk a MotoGP betétfutama, és ami még izgalmasabbá teszi, hogy éjszakai verseny lesz, lámpafénynél. Ugyanabban a depóban leszünk, ahol a „nagyok”, azzal a különbséggel, hogy mi nem boxban, hanem egy nagy sátorban leszünk együtt mindannyian, akik a Losail Ázsia Bajnokságban indulunk. Alig várom! Szeretnélek megkérni Titeket arra, hogy mindannyian, akik otthonról figyelni fogjátok a MotoGP eseményeit, kicsit gondoljatok rám is és szurkoljatok, hogy sikerüljön jól szerepelnem és méltó módon képviselnem kis hazámat.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*