Kis Viktória: „Keményen fogok hajtani, hogy újra szóljon a Magyar Himnusz”

Az előttünk álló hétvégén, május 9-10-én rendezik a 2013/2014-es Losail Ázsia Bajnokság (Losail Asian Road Racing Series) ötödik és egyben utolsó fordulóját. A mezőnyből természetesen most sem hiányozhat a kiváló magyar hölgyversenyző, Kis Viktória, aki mindent el fog követni annak érdekében, hogy újra felcsendüljön a Magyar Himnusz Katarban.

Kis Viktória idén Hermann Henrik MAMS-elnök személyes közbenjárásának köszönhetően kapta meg a lehetőséget arra, hogy – a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) teljes támogatását élvezve – rajthoz álljon a Losail Ázsia Bajnokság utolsó három fordulóján. A bajnokság mind a négy eddigi versenyhétvégéjét a Losail International Circuiten rendezték, és a záró fordulónak is ez a pálya ad otthont, így Wicca (Kis Viktória közismert neve motoros berkekben) számára a vonalvezetés már nem tartogathat meglepetéseket.

A 2012-ben az év legeredményesebb magyar női motorversenyzőjének választott kecskeméti hölgy azok után kapta meg ezt a kiváló lehetőséget, hogy tavaly anyagi okokból egyetlen versenyen sem tudott rajthoz állni, nemhogy külföldön, idehaza sem. Idén viszont fordult a szerencséje, és ő két kézzel megragadta a kínálkozó lehetőséget. A bajnokság harmadik fordulóján, ami számára az első volt, két 6. helyet tudott felmutatni kategóriájában, majd a következő versenyhétvégén nagyon komoly tettet vitt végbe, hiszen a MotoGP közönsége előtt, emlékezetes csatában legyőzte szerb riválisát, és ezzel megszerezte az első futamon a győzelmet. Katarban, Valentino Rossi, Marc Marquez és a többi sztárpilóta, valamint az összes helyi szurkoló füle hallatára, felcsendült a Magyar Himnusz!

Az öröm nagy volt, minden helyszínen levő magyar megkönnyezte, de Wicca megőrizte koncentrációját, és a második futamon is brillírozott: ennek akkor egy 2. hely lett a jutalma. Az ifjú magyar hölgymotoros a bajnokság összesített ponttáblázatában is a 2. helyet foglalja el jelenleg, és ezt a pozíciót a mostani, utolsó hétvége alkalmával is szeretné megőrizni. A szíve mélyen viszont ennél is sokkal jobban vágyik arra, hogy még egyszer felcsendüljön a Magyar Himnusz Katarban. Az az érzés egyszerűen felbecsülhetetlen és megunhatatlan.

Kis Viktória
„Alig várom, hogy végre megérkezzek Katarba, és újra motorra pattanhassak. Az első magyar OB óta nem ültem motoron, úgyhogy kellőképp fel vagyok spannolva. Hiába esti futamok lesznek, fázni nem fogunk, a hőmérő éjfél körül is a 30 fokot üti, a tapadással tuti nem lesz probléma. A LARRS 2013/14-es szezonjában ez az utolsó forduló, az összetett pontversenyben a második helyen állok. Az első helyre matematikailag sehogy sincs esélyem, de keményen fogok hajtani, hogy a múltkorihoz hasonlóan szép eredményeket sikerüljön elérni, és újra szóljon a Magyar Himnusz. Amennyiben jelen lesz a pontállás szerinti 3. és 4. helyezett, mivel a köridőkben nincs nagy különbség, izgalmas versenyre számíthatunk. A saját időmön mindenképp szeretnék javítani, kihozni mindenből a maximumot.”

A hétvége programja magyar idő szerint:

Péntek (2014.05.09.)
18:00 – 18:45: Első szabadedzés
20:00 – 20:30: Második szabadedzés
21:20 – 21:50: Időmérő edzés

Szombat (2014.05.10.)
16:00 – 16:20: Warm Up
18:00: Első futam (15 kör)
20:30: Második futam (15 kör)