Kis Viktória: „A célom minimum egy első helyezés begyűjtése a mostani hétvégén!”

Bár már csak egy hét van hátra karácsonyig, a H-Moto Team színeiben versenyző Kis Viktória számára még nem ért véget a 2014-es esztendő. A hétvégén rendezik ugyanis a Losail Ázsia Bajnokság harmadik fordulóját Katarban, ahol az összetett pontverseny második helyén álló pilóta ezúttal is a futamgyőzelmeket veszi célba.

Nem túl gyakori, hogy egy motorversenyző számára december közepén még nem értek véget az adott évi küzdelmek, de Kis Viktória esetében ez a helyzet, a hétvégén kerül sor ugyanis a Losail Ázsia Bajnokság 2014/2015-ös idényének harmadik fordulójára Katarban. A mostani szombati futamok különlegessége lesz, hogy az előzőekkel ellentétben mindkét viadalra nappali fénynél rendezik, ráadásul az időjárási körülmények is sokkal elviselhetőbbek lesznek, köszönhetően a jóval alacsonyabb hőmérsékletnek.

A H-Moto Team hölgyversenyzője, aki az eddigi négy versenyen egy győzelmet, két második helyezést és egy technikai hiba miatti bukást könyvelhetett el a szezonban, a bajnoki pontverseny második helyéről várja a folytatást, 26 egységnyi lemaradással szerb riválisa mögött. Bár menedzsere, Kelemenné Szilágyi Noémi információi szerint előfordulhat, hogy a legfőbb ellenfelének számító pilóta nem áll rajthoz a mostani hétvégén, amely megkönnyíthetné Wicca dolgát, a fiatal motoros azonban természetesen nem így készül, hiszen minden körülmények között a futamgyőzelmeket veszi célba, amelyből saját elmondása szerint legalább egyet szeretne begyűjteni most szombaton is. Egy ilyen remek eredményt pedig alighanem az őt és a csapatot támogató szurkolók is tökéletes karácsonyi ajándéknak tekintenének.

Kis Viktória
„Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy még december közepén is versenyezhetek, és indulhatok Katarba, a Losail Ázsia Bajnokság harmadik fordulójára. Az összetett bajnoki címhez a hátralévő hat futamból ötöt meg kell nyernem, így a célom minimum egy első helyezés begyűjtése a mostani hétvégén! Azon kívül, hogy most mindkét verseny nappal lesz, és „csak” 20-25 fok körül lesz a hőmérséklet, a Perzsa-öbölbeli tél lesz még újdonság. Az előrejelzések elég erős szelet jósolnak, ami azt jelenti, hogy a sivatag közepén lévő pálya a pornak köszönhetően könnyedén korcsolyapályává alakulhat, losaili kivitelben. Remélem, a legutolsóhoz hasonlóan izgalmas versenyeken vehetek részt, amelyek ezúttal az én javamra dőlnek el!”

Kelemenné Szilágyi Noémi, menedzser
„Elérkeztünk a naptári év utolsó futamaihoz, amely ugyanakkor a szezonnak még nem jelenti a végét, hiszen még két fordulóra jövőre is sor kerül. A mostani hétvége olyan szempontból kuriózum lesz, hogy nem éjszakai versenyeket rendeznek, emellett érezhető a hőmérsékletcsökkenés is, hiszen most a 26 fok hidegnek számít az előző fordulók során tapasztalt 43-45 fokokhoz viszonyítva. Az előzetes információk szerint most nem fog rajthoz állni Wicca legnagyobb riválisa, de ettől még nem szabad elbíznunk magunkat, továbbra is ugyanazzal a harci kedvvel kell versenyezni, mintha ő is a pályán lenne. Ismerve Wiccát, biztos vagyok benne, hogy most is a győzni akarás fogja motiválni, és továbbra is azzal a lendülettel fog versenyezni, amit tőle megszokhattunk. Indulás előtt mondtam is magamnak, hogy normális esetben így karácsony előtt az otthonunkat kellene díszítgetni, de mi, motoros család tagjai úgy tudunk karácsonyi „feelinget” varázsolni, ha győzelemmel ajándékozzuk meg a szurkolóinkat.”