Kis lakásban élsz? Ide pakold cuccaidat!

Nyári ruhák a tél közepén, korcsolya felszerelés júliusban, imádott gyerekkori legók – bizonyos holmik folyton útban lesznek, a városi embernek pedig ritkán adatik meg, hogy egy mindent elnyelő lakást mondhasson otthonának. Íme, néhány megoldás, ami könnyebbé teheti az együttélést múltunk felhalmozott cuccaival akár egy garzonban is.

Polcok az ágy felett

Polcok az ágy felett

Rejtett helyek

Még a legparányibb lakás is rejt olyan zugokat, ahová anélkül pakolhatjuk a mindennapi használatból kivont cuccokat, hogy útban lennének. Ilyen például a bejárati ajtó feletti falrész, amelyet csak kevesen hasznosítanak, pedig a magasba könnyedén felfér egy, vagy két polc. Ugyanígy bepolcozható az ágytámla feletti rész is – bár ez esetben reggelente érdemes óvatosan kipattanni az ágyból. Sajnos ezen szegletekbe csak apróságokat lehet elhelyezni, ruhákat, vagy nagyobb dobozokat nem. 

Bicikli falra akasztva

Bicikli falra akasztva

Csomagtároló

A legújabb és legtrendibb megoldás a Csomagtároló. A formabontó szolgáltatás segítségével az ember három, hat, vagy akár 12 hónapra is megszabadulhat az éppen felesleges cuccaitól. Elég bepakolni a nyári ruhákat, vagy azt, amire egy darabig garantáltan nem lesz szükség és máris élhetőbbé válik a legkisebb lakás is. Ráadásul mindezt úgy, hogy lakásunkból sem kell kimozdulnunk, hiszen a Csomagtároló teljeskörű szolgáltatást nyújt. Kényelmes, gyors és biztonságos, igazi XXI. századi lehetőség.

 Álmennyezet

 

A legtöbb belvárosi bérházban nagy a belmagasság az olyan helyiségekben is, ahol erre nincs feltétlenül igény, például a WC-ben. Egy gipszkartonból készített álmennyezet leszűkíti a teret és elnyeli akár a ventillátort, vagy a sífelszerelést is. Sajnos a kényelemért áldozni kell: a pár lopott négyzetméter több tízezer forintba és egy heti munkába kerül.

  

Polc az ágy felett

Polc az ágy felett

Fel a falra!

Eklektikus, menő külsőt kölcsönöz a lakásnak, ha olyan tárgyak kerülnek fel a falra, amelyeknek -elvileg – semmi keresnivalójuk ott. Kép helyett nyugodtan a falra akasztható a kerékpár, vagy akár az étkezőasztal használaton kívüli székei is. Dísznek sem utolsóak, de még fontosabb, hogy rengeteg hely felszabadul a fontos emlékek számára.