Kis Ádám: Elégedett lehetek az eredménnyel!

Autocross Európa Bajnokság

Nová Paka, Csehország

Kis Ádám autocross versenyző csapatával a Levianus Motorsport-tal vett részt a versenyen, ahol Touring kategória ötödik helyén végzett.

Ádámot kérdem a verseny után, hogy a két versenynapot miként értékeli.

Kis Ádám:

Szombaton egy szabad edzés, két időmérő és egy előfutam várt rám.

Sajnos az időmérőn nem a megfelelő tempót autóztam, így csak a nyolcadik helyen végeztem összetettben.

Az első előfutamban nagyszerű rajtot fogtam, és ha a vezérműtengely jeladója nem szól közbe talán meglepetést okozhattam volna, sajna ehelyett kiállni kényszerültem.

A második versenynap nyitányán biztonsági autózást kellett végrehajtani, hogy értékelhető futamunk legyen.

Sajnos a harmadik futam utolsó két körében technikai probléma tarkította a versenyzésem ismét, így csak a negyedik helyen végeztem.

A döntőben a kilencedik rajthely jutott, a rajt ismét jól sikerült, kaotikus helyzetek sora következett ezután, és a harmadik kanyarban a második helyen fordultam, ám az eseményeknek köszönhetően a kanyart nekem sem sikerült rendesen bevennem, így visszacsúsztam a harmadik helyre, besarazódott a szélvédőm.

Sajnos az ablaktörlőm nem állt a helyzet magaslatán, és szinte vakon kellett vezetnem, természetesen a tempóm már nem volt túl gyors.

A következő körben, megkaptam vetélytársamtól a kegyelem döfést, hisz belém csapódott, és kitört a bal hátsó kerekem. Egy kör még belefért, de kiállni kényszerültem.

Összességében elégedett lehetek az eredménnyel, hisz egy erős mezőnyben sikerült az 5. helyen végezni.

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu