Kilenc feles rum okozta Gryllus Dorka vesztét

gryllus_dorka1Csalfa merénylet áldozatává vált Gryllus Dorka, amikor a nemesek csábításának engedve gyanútlanul egy kietlen erdőbe keveredett, hogy szarvasgombázás közben meglessen egy unikornist. A Tömény történelem újabb szeszgőzös epizódjában a pszichológus-humorista Ráskó Eszter kilenc kupica rum hatása alatt így végzett a Gertrudis királynét alakító színésznővel. A Comedy Central ma este 22.00-kor folytatódó saját gyártású sorozatában sajátos szemszögből ismerhetjük meg Bánk bán és Gertrudis véres románcát.

 

Ma este újabb őrült, de mosolyra fakasztó sztorikkal jelentkezik Tömény történelem, az amerikai Drunk History magyar változata, amelyben elsőként a Magyarország, szereplek! című standup tehetségkutatóból megismert Ráskó Eszter humorista meséli el Bánk bán történetét. Ebben nem kevesebb mint kilenc feles rum volt a segítségére, így esett meg, hogy a sztorijában Gertrudis a szerencsejátékos apjától, egy pókerasztalnál ülve tudja meg, hogy tüstént hozzá kell mennie II. Andráshoz. A vicces történetben Gertrudis Intercity-vel utazik vissza Magyarországra, hogy gyereket szüljön, illetve, hogy földeket és pozíciókat adjon a családjának és a barátainak. Erre a felbőszült nemesek egy lakógyűlés összehívásával reagálnak, majd az esztergomi érsek elé terjesztik az ügyet, végül pedig vásárlási kuponakció, unikornisnézés és szarvasgombázás ürügyekkel csalják ki a Pilisbe, hogy ott észrevétlenül leszúrják.

 gryllus_dorka2

A szeszgőzös történetet megelevenítő Gryllus Dorkának pechjére józanul kellett eljátszania a nem mindennapi módon tőrbe csalt Gertrudis királynét.

„Amikor először megláttam a kacifántos szöveget, az volt az első gondolatom, hogy én ezt soha nem fogom megtanulni. Azon morfondíroztam, normális vagyok, hogy belementem ebbe?” – nevetett a művésznő, majd hozzátette: bár újdonság volt számára a tátogós alakítás, élvezte a forgatást. „Sosem csináltam még ilyet, hiszen pusztán „hangra” kellett színészkedni – olyan volt az egész, mintha egy szinkronszínész monológját kellett volna tátogva visszaadni, miközben a karaktert alakítom. Persze, a sztori nagy részét nem kell komolyan venni, de az alaptörténet lényegét könnyebben meg lehet érteni ebből, mint a száraz történelemkönyvekből, úgyhogy a gimnazistáknak is ajánlom, hogy nézzék meg – a sok tréfát leszámítva talán még tanulnak is valamit.”

A rum egyébként nagy szerepet játszik a Tömény történelem ma esti adásában, hiszen Ráskó Eszter Bánk bánja után a Dumaszínházból ismert Csenki Attila értelmezi újra Bem apó élettörténetét, méghozzá egy majdnem teljesen kiürült rumosüveg társaságában!

Tömény történelem – Ha tudásra is szomjazol…

Új epizód ma este, 22.00-kor, a Comedy Central műsorán.

 

Ismétlések szerdán 22.00-kor, pénteken 22.30-kor, szombaton éjfélkor, és november 7-én, hétfőn, 22.30-kor.