Kihirdették az Év Szállodáit

Január 17-én elegáns fogadás keretében, mintegy 160 szakember jelenlétében hirdetette ki a 2013 Év Szállodája pályázatának eredményét a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Corinthia Hotelben.

A nyertesek a következők:

5* – Boscolo New York Palace Budapest

 

4*- Hotel Palazzo Zichy (Budapest), NaturMed Hotel Carbona (Hévíz)

 

3*- Hotel Ibis Győr

 

Az MSZÉSZ, az MT Zrt.-vel együttműködve most hirdette meg először pályázatát, újragondolva és átalakítva a szövetség korábbi Év Szállodása díját. Az új koncepció szerint nem egy-egy szállodás szakembert, hanem egy-egy házat díjaznak összetett kritériumrendszer alapján, 5, a 4 és a 3 * kategóriában. A pályázat célja a kiemelkedő bevételi teljesítmények és szolgáltatások közötti összefüggés bemutatása, a minőségi szolgáltatások előtérbe állítása, a „best practice” módszerek terjesztése, illetve a hazai szállodaipar hírnevének erősítése – összgezte a díjátadón Kopócsy Andrea tiszteletbeli elnök.

 

 

A pályázatra az alábbi 16 szálloda nevezett:

5*- 5* SUPERIOR

Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** – Tarcal

Boscolo New York Palace – Budapest

Lotus Therme Hotel & Spa – Hévíz

 

4*- 4* SUPERIOR

Airport Hotel Budapest – Vecsés

Buda Castle Fashion Hotel – Budapest

Continental Hotel Budapest

Greenfield Hotel Golf & Spa – Bükfürdő

Hunguest Hotel Forrás – Szeged

Hunguest Hotel Répce Gold – Bükfürdő

Hotel Palazzo Zichy – Budapest

NaturMed Hotel Carbona – Hévíz

 

3*- 3* SUPERIOR

Casati Budapest Hotel

Hotel Ibis Győr

Hunguest Hotel Helios – Hévíz

Ibis Budapest Centrum

Promenade City Hotel – Budapest

 

A pályázati kiírás szerint a résztvevő szállodák teljesítményét a következő szempontok szerint bírálta el az ismert szakemberekből – Kopócsy Andrea, Fodor Olivér, Maráczi Gábor, dr. Niklai Ákos, dr. Szauter István – álló zsűri:

–          bevételi teljesítmények a hotelek meghatározó mutatószámai alapján (éves szobafoglaltság, átlag szobaár, REVPAR – egy kiadható szobára jutó szobaárbevétel -, TREVPAR – egy kiadható szobára jutó összes árbevétel),

–          – szolgáltatások minősége az MSZÉSZ által szervezett ún. mystery shopping vizsgálatok, illetve a pályázó szállodákról a mértékadó vendégvélemény gyűjtő portálokon megjelenő értékelések alapján (pl. tripadvisor, booking, expedia, holidaycheck, stb.),

–          – a pályázó szállodák által alkalmazott innovatív üzemeltetési, értékesítési, stb. megoldások,

–          – a pályázó szállodák által alkalmazott HR gyakorlat.

A díjátadáson részt vett Bohács Zsolt, a Parlament Sport és Turizmusbizottság elnöke, Komoróczki István NGM államtitkár, Horváth Viktória, az ágazatért felelős helyettes államtitkár, illetve Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgató-helyettese és Maráczi Gábor stratégiai igazgató.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*