Kihirdették a globális SpongyaBob-pályázat döntőseit

A Nickelodeon első rövidfilmes pályázatára több mint 1000 videó érkezett, amelyek két korcsoportban mérkőznek meg egymással. A kisfilmekre augusztus 2-ig lehet szavazni, a győztesek fejenként 2500 dolláros nyereményben és egy, a Universal Studiosban tartott exkluzív vetítésben részesülnek.

A 18 éven felüliek kategóriáján belül van ananászba költöző huszonéves, de Tunyacsápot idegesítő, állást kereső SpongyaBob, sőt, klasszikus némafilmes fekete-fehér alkotás is. A 18 éven aluliak hasonlóan kitettek magukért, míg azonban az első korcsoportban vannak dél-afrikai, és mexikói finalisták is, addig a fiatalabbak között az amerikai rövidfilmesek vannak többségben. A döntősök között láthatjuk Patrikot, aki kénytelen reklámban szerepelni, de volt olyan nevező is, aki egy aprólékosságot igénylő stop-motion videó készítésére vállalkozott.

5-5 videó verseng a nézők kegyeiért, akik a rövidfilm-pályázat hivatalos weboldalán és Twitteren, hashtagekkel szavazhatnak kedvenceikre. A beadott művek a legkülönbözőbb technikákat vonultatják fel, a kézzel rajzolt, az animált, stop-motion  és az élőszereplős alkotások azonban egy dologban megegyeznek: SpongyaBob Kockanadrág állandó pozitivitását tükrözik. Augusztus 2-ig van lehetőségük a rajongóknak szavazni, a végső győztesek pedig a tetemes pénznyeremény mellett harmadmagukkal egy exkluzív vetítésen vehetnek majd részt Kaliforniában.

A Twitteres szavazás menete hashtagekkel:

Diligence – Joshua (USA) – #SquareShortsVOTE1
Finally Home – Nicole (Dél-Afrika) – #SquareShortsVOTE2
SpongeBob My Best Friend – Arisdagues (Mexikó) – #SquareShortsVOTE3
SpongeBob – Old Krabby Patty (SpongeBob – Alter Krabbenburger) – Jürgen (Németország) – #SquareShortsVOTE4
The Interview – Brett (USA) – #SquareShortsVOTE5

The Krabby Patty Formula Music Video – Keith (USA) – #SquareShortsVOTE6
SpongeBob Jellyfish Catcher (SpongeBob Quallenjagd) – Alessio (Svájc) – #SquareShortsVOTE7
The Silver Screen – Matthew (USA) – #SquareShortsVOTE8
The Krabby Commercial – David (USA) – #SquareShortsVOTE9
Get Out of Here! – David (USA) – #SquareShortsVOTE10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*