Kifogyott a benzin motorjából, így is 5. lett Németországban Rizmayer Gábor

Az elmúlt hétvégén a legendás, Forma-1-es futamairól is ismert Hockenheimben rendezték az IDM Superbike Nemzetközi Német Bajnokság idei utolsó előtti, hetedik fordulóját, ami egyben a sokszoros magyar bajnok Rizmayer Gábor visszatérését is jelentette a világ egyik legrangosabb nemzeti Superbike sorozatába.

Rizi egy svájci-német alakulat Kawasaki ZX-10-esével állt rajthoz a többezres létszámú, rendkívül szakavatott német közönség előtt, és a Superbike-osokkal együtt futó Superstock 1000-es pilóták között próbált meg minél jobban helytállni a németek mellett számos ausztrál és amerikai versenyzőt is felvonultató mezőnyben.

A feladat nem volt egyszerű, hiszen a magyar versenyző három éve ment utoljára Hockenheimben, és azóta az IDM-ben is ez a mostani volt a legelső versenye, ráadásul, a Kawasakin is most ült életében először. Akadt hát újdonság bőven, de az évek és a rutin azért kisegítették Rizit, aki a technikai problémák ellenére egy bravúros 5. hellyel mentette meg a hétvégét, dacára annak, hogy az utolsó körben kifogyott az üzemanyag a motorjából!

Rizmayer Gábor:-„Alapvetően jobb eredményben reménykedtünk, és volt egy-két technikai probléma, ami nagyobb mértékben hátráltatott minket, de összességében így is sokat tudtunk gyorsulni a hétvége során. Eleve nagyon keveset tudtunk menni a motorral a futamok előtt, mivel az első szabadedzésen esett, ami miatt még a második szabadedzés is félig vizes pályán zajlott. Rövid idő alatt kellett nagyon sok mindent kipróbálnunk, de úgy érzem, viszonylag jól boldogultunk, és a kezdéshez képest sokat jöttünk előre. Az első versenyen aztán sajnos egy kuplunghiba miatt ki kellett állnom, a második versenyen pedig a végén kifogyott a benzin, és elkezdett lefulladozni a motor, ami miatt pozíciót is veszítettem az amerikai Joshua Day-jel szemben. Igaz, ő a Superbike kategóriában indult, így a Superstockban elért 5. helyemet ez nem befolyásolta. Bár egy picit jobb eredményre vágytunk, de az 5. hely ebben a mezőnyben nem rossz, és szerencsére lesz lehetőségünk a javításra is, mivel a szezon utolsó IDM futamának is együtt vágunk neki a svájci-német csapattal.”

Folytatás tehát 2013. október 11-13-án a Lausitzringen, az az IDM Superbike Nemzetközi Német Bajnokság idei záró fordulóján.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*