Kicsy-t másképp

Holecz Krisztián (Kicsy) is rajthoz ál a MARB Északi Régiójának nyolcadik futamán, a Felsőnyárád és Sajókaza között megrendezésre kerülő Rally Sprinten. A november 15-16.-i versenyre a váci pilóta a jól megszokott Ladát egy igazi, ízig – vérig gyári versenyautóra, a Bakó Lászlóék által felkészített Citroen C2 R2-re cseréli.

Kicsy életében először vezet majd elsőkerekes versenyautót és természetesen nagy várakozással tekint a hétvége elé:

„Ez egy nagy álom, már régóta tárgyalok Bakó Lacival az autóról, nagyon ki szerettem volna már próbálni ezt a kis R2-es méregzsákot. A licences kategóriába neveztünk, nem fogunk beleszólni a helyi bajnokságba. Szombaton tesztelünk, beállítjuk az autót, vasárnap pedig versenyzünk, összesen hat szakaszt kell majd teljesítenünk. Nagy kockázatot nem akarok vállalni, ahol tudom, ott elnyomom, de nem életre-halálra fogunk autózni, majd meglátjuk. Szerintem a harmadik-negyedik gyorsra fogom kellőképp kiismerni a C2-t, onnantól kezdve szeretnék a lehető leggyorsabban autózni vele.”

Nem csak a versenygép, hanem a navigátor is új lesz Kicsy számára, ez alkalommal ugyanis Csáki Richárd diktálja majd az itinert a jobb 1-ben.

„Nagyon nagyon régen mentünk már együtt, de akkor csak egy szlalom versenyen. Richárd nagyon jó barátom, egyébként a nagybátyja, Nagy Zoltán szokott nekem navigálni, csak ő munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudta vállalni ezt a versenyt. Mint mondtam, Richárddal jó barátok vagyunk, szinte minden nap találkozunk egymással, és így alakult, most megpróbáljuk együtt.

Remélem, a hétvégén száraz lesz az időjárás, mert bár a Zsiguli nagyon jó vízen, imádok vele menni, de a Citroennel most nem az a cél, hogy nagyon megmutassam, mennyire vagyok gyors nedves aszfalton. Ésszel végig kell menni, utána pedig tovább gondolkozni, hogy van-e ebben még lehetőség, van-e benne kihívás számomra.”

6642fc28df10451ac2b3e8e4ead16cc896731e1df806e6084589683663df1af5