Kia e-Niro: Magyarország legnépszerűbb tisztán elektromos autója 2020-ban

Kia eNiro 2A Datahouse Kft. legfrissebb információi alapján a 2020-ban forgalomba helyezett 128.031 db személyautó közül 3.046 db tisztán elektromos meghajtású volt Magyarországon. Ezek közül a legnépszerűbb modell a Kia e-Niro volt 374 db-os regisztrációval.

Az e-Niro, mely 2020-ban Az év zöld autója lett, a maga kategóriájában mind méretét, mind hatótávját tekintve kiemelkedő a Magyarországon elérhető elektromos autók között. A 289, illetve a 455 km-es hatótáv az eletktromos autót választók minden igényét kielégíti, ezért is választották az ügyfelek nem csak az állami támogatás keretén belül, hanem anélkül is.

2019 elején a Kia bemutatta ‘Plan S’ nevű programját, amellyel közép- és hosszú távon az iparági vezető szerepet célozza meg modelljeinek villamosításában, mobilitási szolgáltatásokban, konnektivitásban és önvezetésben egyaránt.

A Plan S határozottan körvonalazza a Kia technológiaváltási stratégiáját a belső égésű hajtásoktól az elektromos hajtás felé vezető úton. A márka “elektromobilitás iránt tanúsított elhivatottsága” máris kiemelkedő eredményeket hozott mind az európai, mind a magyar piacon.

2020-ban a tisztán elektromos hajtású Kiák értékesítése 1250%-kal nőtt Magyarországon 2019-hez képest. Ez egyben azt is jelenti, hogy a helyi kibocsátás nélküli, elektromos hajtású modell immár a márka magyar eladásainak 6%-át adta 2020-ban.

Kia eNiro 1

A 2021-ben új, tisztán elektromos hajtású Kia modellek érkeznek a magyar piacra. Elsőként az e-Soul kétféle akkumulátorkapacitással (39.2 kWh és 64 kWh), azaz 136 LE, illetve, 204 LE villanymotor-teljesítménnyel, 289 és 455 km-as hatótávval, mely már rendelhető a márkakereskedésekben.

2021-ben további, vadonatúj modell érkezik Európába, illetve további újdonságok várhatók. Ez egyben azt is jelenti, hogy minden új modellnek lesz legalább egy villamosított hajtásláncú, azaz Hybrid 48V, hybrid, plug-in hybrid, vagy tisztán elektromos változata, így a fejlett hajtástechnológiák mind az európai, mind a magyar Kia eladások egyre nagyobb hányadát adják majd.

2025-re a Kia 11 villanyautó típust kínál majd a palettáján világszerte.