Ki Mit Tube: Rekordok és rekorderek a negyedik héten

Újabb nívós produkciók és további nézők gyarapították a Ki Mit Tube mérlegét. Több mint 300 produkció érkezett a versenybe, a közel 32 ezer internetező pedig hozzávetőlegesen 44000 szavazatot adott le. A versenyt átlagosan 100 ezren követik nap mint nap, a megtekintések száma 4,5 millió felett jár, a követők eddig 10 évnyi videót néztek meg. A Ki Mit Tube az ország első YouTube-on zajló tehetségkutatója, ahova szinte bárki, bármilyen produkcióval jelentkezhet. Szeptember 13-án éjfélig várnak új produkciókat a www.kimittube.hu oldalra.

Mivel a Ki Mit Tube-on kevés az alkotók kezét megkötő szabály, a produkciók is rendkívül változatosak. Jelenleg is folyamatosan változik a döntőre esélyes legjobb 15 produkció, azaz a legtöbb szavazatot kapott jelentkezők listája. Számos zenész, rapper, táncos, bűvész, vlogger jelentkezett már, de még semmi sem dőlt el. Egy nap alatt a TOP 15-be tornázta magát például a kreatív zsűriparódiával jelentkező Radics Peti. Bármennyire meglepő, ugróköteles lányok is erősítik az esetlegesen döntőbe jutó versenyzők mezőnyét. Rendületlenül ott vannak a különleges produkciók között az April Secret Section öregek otthonát is táncra perdítő zenés koreográfiája, és a ManGoRise Acoustic örömzenélése is. Sőt! Egy igazi tinisztár, az Ask.fm-ről ismert Szabyest is pillanatok alatt a második helyig szárnyalt a Ki Mit Tube-ra készített Veled Forog A Világ című klipjével. Természetesen erre még Puzsér Róbert is felfigyelt

Időközben egy Guinness-rekorderrel is bővült a versenyzők listája: kiderült, hogy Péter Bence a leggyorsabb zongorista a világon, és ezt a státuszát 2012 óta tartja. A tehetséges zenészeknél maradva Gergely Péter egy olyan akusztikus, egy szál gitárral előadott Avicii feldolgozást tett le a Ki Mit Tube asztalára, amitől egyből a 11. helyre ugrott.

Sárközi Gyula a biztonság kedvéért tanítványaival is értékelteti a produkciókat, hátha a generációs szakadék miatt nem megy át neki a fiatalok által készített produkciók üzenete. Péterfy Bori pedig olykor a jó videókból vesz ihletet, mint ahogy azt a lakás hangjaiból nem mindennapi zenét készítő Moze esetében is tette.

Mindössze pár napig, szeptember 13-ig tart a feltöltés időszaka a www.kimittube.hu oldalon, utána a zsűrin a sor, hogy a legtöbb szavazatot kapott 15-ből kiválassza azt az ötöt, amely új feladatot kapva tovább menetelhet az élő finálé felé. A döntő showműsorát szeptember 21-én este élőben közvetítik a YouTube-on.