Kettős ügyvezetés a BDO IT tanácsadással foglalkozó üzletágának élén

 Vezetőt váltott a BDO Magyarország Információtechnológiai tanácsadással foglalkozó üzletága, amelynek nyomán a terület ügyvezetői posztját két szakember, Erdősi Péter Máté (CISA) és Kusztos Dénes (MBA) tölti be. Az üzletág a jövőben is hangsúlyosan fókuszál az információbiztonsági és kockázatkezelési projektekre, miközben a korábbinál nagyobb szerepet szán az elektronikus aláírással kapcsolatos tevékenységeknek is.

Erdősi Péter Máté

Erdősi Péter Máté

A több mint két évtizedes IT tapasztalatokkal rendelkező szakember fő szakmai területe az információbiztonsági tanácsadás és az oktatás, amelynek egyik fókusza az elektronikus aláírással kapcsolatos szakértői és oktatói munka. 2013 őszétől a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatja PhD tanulmányait dr. Muha Lajos vezetésével. 2006 óta független szakértőként számos üzleti és kormányzati megbízónak  (NMHH, NJSZT, NISZ, ISACA Magyarország, stb.) végzett különféle IT biztonsági projekteket.

Korábban másfél évig az Információs Társadalomért Alapítvány kutatója volt. 2003-tól 2004-ig a Magyar Posta Rt. Adat- és információvédelmi osztályvezetői posztját töltötte be, míg 1999 és 2002 között az Insurance Technology Kft. tanácsadójaként, majd szakmai vezetőként szerzett széles körű tapasztalatot.

Erdősi Péter Máté gyakori előadója informatikai konferenciáknak, rendszeresen publikál. Alapító tagja a Magyar Elektronikus Aláírás Szövetségnek és az ISACA Budapest Chapter IT Audit Minőségbiztosítás Munkacsoportnak: előbbiben 2008-tól oktatásért felelős alelnök, utóbbiban 2011-től a munkacsoport vezetője.

 

Kusztos Dénes

Kusztos Dénes

A pályája során többször is független IT tanácsadóként tevékenykedő szakember 2010 és 2013 között a Trinity Zrt. vezérigazgató-helyettese volt. Itt főleg a cégcsoport saját fejlesztésű banki/pénzintézeti rendszereivel, valamint ERP rendszerek értékesítésével foglalkozott. 2005 és 2010 között az Enternet Zrt. projektigazgatójaként tevékenykedett (ideje nagy részében a ProServer Hosting projekten dolgozva). 1997-től 2002-ig az Applegates Internet Médiaügynökség és Fordítóiroda Kft. alapító tulajdonos/ügyvezetőjeként dolgozott, miközben 2000-2002 között az ICL Hungary Kft. távközlési üzletágának igazgatója is volt. 1990-1995 között a Unisys Magyarország, 1995-1997-ig az IBM Magyarország banki, pénzintézeti ügyfelekért felelős értékesítési menedzsereként dolgozott.

Kusztos Dénes a Számalk számítógép-programozói szakának elvégzését követően 1995-ben az Oxford Brookes University Management Studies szakán diplomázott DMS fokozatot szerezve, majd ugyanitt 1998-ban az MBA-fokozatot is megszerezte. Azóta is folyamatosan képzi magát, elkötelezett híve a MOOC képzési formának, amelynek révén az elmúlt évek során több on-line szakmai kurzust abszolvált (Yale, University of Pennsylvania, University of Maryland, The Hebrew University of Jerusalem)