Két új páros a Maxx Race Team színeiben

Maxx Race Team – XVI. Szilveszter Rallye 2014 Vincze Ferenc – Kuti Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4 Órai Balázs – Órai-Tallér Zsuzska, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Maxx Race Team – XVI. Szilveszter Rallye 2014
Vincze Ferenc – Kuti Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4
Órai Balázs – Órai-Tallér Zsuzska, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

A balszerencsés Mikulás Rallyet követően Kiss Viktor még nem tud rajthoz állni az évzáró, XVI. Szilveszter Rallyen, ám a Mitsubishi Lancer Evo IX R4 már újra bevetésre kész állapotban áll a garázsban. A hétvégi, hungaroringi dzsemborin a Maxx Race Team mindkét R4-ese rajtvonalhoz sorakozik: az egyiket a Vincze Ferenc – Kuti Péter, a másikat pedig az Órai Balázs – Órai-Tallér Zsuzska duó fogja terelgetni.

Vincze Ferenc: Maximalista ember vagyok, ezért ehhez az évbúcsúztató versenyhez is eredménycentrikusan fogok hozzáállni. Igaz, hogy semmilyen teher nem lesz most rajtunk, hiszen a Szilveszter Rallye nem számít bele az év végi értékelésbe, de szeretnék így is minél előkelőbb helyen végezni. Navigátorom pedig most is Kuti Péter lesz, akivel mára egy jól összeszokott párost alkotunk.

Habár tavaly is Mitsubishivel versenyeztem, a mostani, Kiss Viktor-féle autóval csak a márkájában és a típusában egyezik meg az enyém. A futómű beállításától kezdve a vezetési stílus elsajátításáig minden más ezen a kocsin. De persze a jót könnyű megszokni – így volt ez ezzel a géppel is. A Mecsek Rallyn is már ezzel az autóval mentem, s habár keveset tudtunk tesztelni a futam előtt, az eredmények mégis azt mutatták, hogy jól fel tudtuk venni a kocsi ritmusát. A pécsi hétvége bizakodásra adott okot, ezért szeretnénk még előkelőbben szerepelni az évzáró dzsemborin.

A jövőben a Maxx Race Teammel szeretnénk folytatni a versenyzést, ami egy egész szezonbeli, ORB első osztályú szereplést takarna. Úgy érzem, hogy ezzel a csapattal nagyon sok mindent el fogunk tudni érni, hiszen profi szakemberek dolgoznak itt, és a hangulat, az együttműködés is gördülékeny. 

Órai Balázs: Mindig fázunk a Szilveszter Rallyen, de mégis nagyon jó hangulatban szokott telni a versenyhétvége.Eddig szinte minden alkalommal sikerült is célba érnünk rajta, remélem, hogy ez idén sem lesz másképp.Számomra teljesen új lesz ez a kocsi, hiszen még sohasem mentem négykerekes autóval. Ennek ellenére igyekszem majd minél jobban teljesíteni, amihez segítségemre a feleségem lesz a navigátori ülésből. A kijelölt pálya egyáltalán nem lesz ismeretlen számunkra, csak azt az egyet remélem, hogy nem fog havazni, hiszen akkor nem adja majd át annyira a versenyzés feelingjét a Mitsubishi.

Szombatra terveztünk egy tréninget, ahol lehetőségem lesz megismerni az autót még verseny előtt, és igyekszem majd minél több kilométert menni vele. Kíváncsian várom, milyen lesz ez az autózás. Ha megtetszik, akkor annak sem látom akadályát, hogy esetleg ezzel a Mitsubishivel folytassam a bajnokságban való szereplést. Előbb azonban a Szilveszter Rallyen szeretném felvenni a kesztyűt a többiekkel szemben, s biztató részeredményekkel zárni az óév utolsó versenyét.