Két termőterület, két karakter: a tavasz váratlan fordulata

A Nespresso kávészakértői, hogy meglepjék a klubtagokat és az ínyenceket, és egy új ízélményt adjanak, Kolumbia gazdag és változatos kávétermő vidékei felé fordultak és megalkották a 2014 tavaszi, limitált kiadású Grand Cru párost.

A Nespresso szakértői elmélyedtek a kolumbiai kávé művészetében, és a Cauca és Santander régiókból származó zöld kávét kutatták fel. Ezek a különösen zamatos Arabica kávészemek, melyekből a Grand Cru-k készülnek, két egészen eltérő aromával és ízvilággal rendelkeznek.

A Pure Origin Grand Cru koncepciója szerint a Grand Cru kávék az adott országokon belül is egyetlen termőterületről származnak, a Nespresso most ezt az elképzelést fejlesztette tovább egy lépéssel. A két Columbia Terroirs limitált kiadású Grand Cru kapszula azokat a változatos ízeket képviseli, melyeket a különböző területeken termő arabica szemek vonultatnak fel.

A Cauca és Santander régiók Kolumbia két, éppen ellentétesen fekvő vidékén találhatóak. Ezekben a régiókban a Nespresso már évek óta együttműködik a kávétermesztőkkel az AAA elnevezésű fenntarthatósági programjában. A Nespresso és a farmerek közti szoros és támogató munka tette lehetővé ezeknek a limitált kiadású Grand Cru kávéknak a megalkotását.

A Cauca régió, mely kisméretű kávéültetvényeiről ismert, Kolumbia harsogóan zöld, termékeny dél-nyugati vidékén terül el, ahol a kávécserjék az egyenlítői napsugarak egyenletes melegében, domboldalakon nőnek. A Santander régió ezzel szemben a szárazabb, lejtősebb észak-keleti területen fekszik, az Andok-hegység részét képező meredek hegyek által körülvéve, ahol a kávécserjék a magas fák alatt, az erős naptól védve fejlődnek.

 A Cauca limitált kiadású Grand Cru kávét a gyümölcsös, boros aromák és a zamatos ízek jellemzik. 6-os intenzitású, összetett és aromás kávé. A Santander limitált kiadású Grand Cru gabonás jegyeket visel és a karamell édes ízét hordozza. A 7-es erősségű kávé kerek és kiegyensúlyozott aromájú. Mindkét kávé fogyasztása 40 ml-es espressoként ajánlott, ugyanakkor mindkettő megőrzi sajátosságait akkor is, ha tejjel készítik. Ebben az esetben a Caucat cappuccinoként, a Santandert latte macchiatoként érdemes fogyasztani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*