Két román sérültje is van a London belvárosában történt merényletnek

Két román sérültje is van a London belvárosában történt merényletnek, amelyben négy ember meghalt és legalább húsz megsérült – közölte szerda este a román külügyminisztérium.

    A két román sérültet egy közeli kórházba vitték, állapotukról nem közöltek részleteket. A londoni román nagykövetség folyamatosan tájékoztatja Sorin Grindeanu kormányfőt a román sérülteknek nyújtott támogatásról – tudatták a bukaresti kormány Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy a román miniszterelnök teljes szolidaritásáról biztosította a briteket és kormányukat, határozottan elítélve minden terrorcselekményt.
    Klaus Iohannis államfő Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését a “borzalmas” londoni támadás áldozatainak hozzátartozóival, illetve a sérültekkel, köztük a két román állampolgárral.
    Romániában a terrorellenes készültségi szintet nem emelték, az továbbra is az ötfokozatú skála második, “elővigyázatos” szintjén áll, de terrorelhárító egységekkel erősítették meg valamennyi európai uniós, és NATO-tagország bukaresti nagykövetségének védelmét, különös tekintettel a brit külképviseletre.

Forrás:MTI