Két év fogházbüntetésre ítélték a Mercedes-gyárat robbantással fenyegető nőt

Jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte hétfőn a Kecskeméti Törvényszék azt a nőt, aki kétszer is robbantással fenyegetette meg a kecskeméti Mercedes-gyárat – közölte Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

    A Kecskeméti Járásbíróság elsőfokon közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt két év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, ezt a másodfokon eljáró törvényszék fogház fokozatra enyhítette – mondta a szóvivő.
    A Mercedes-gyárban dolgozó 33 éves kecskeméti nő 2014. május 7-én, majd május 20-án bombariadóval fenyegette meg a kecskeméti üzemet. A második eset után elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték.
    A nő korábbi vallomása szerint munkahelyi konfliktusai miatt hívta fel kétszer is a rendőrség segélykérő számát és jelentette be, hogy bomba fog robbanni a gyárban.
    A gyárat a fenyegetések miatt kétszer kellett kiüríteni, kétszer kétezer embernek kellett elhagynia a területet, leállt a termelés, egy-egy műszak kiesett. Az első esetben 75, a másodikban kilencven rendőr keresett bombát a gyárban. Robbanószerkezetet nem találtak.

Forrás:MTI