Két arany és két bronzérem

20 ország 195 ökölvívója vett részt az idei esztendő első fontos női ökölvívó versenyén, melyet a vajdasági Vrbas város sportcsarnokában rendeztek meg. A verseny erősségét jelzi, hogy az oroszok a teljes „A” és „B” válogatottal érkeztek, de India és Kazahsztán is nagy erőket vonultatott fel.

A magyar válogatott szintén népes küldöttséggel érkezett, a csapatot 2 junior, 7 ifjúsági és 12 elit versenyző alkotta. Lányaink Szerbiában is kitettek magukért, hiszen két aranyérem mellett két bronzérmet is hazahoztak.

Érmeseink:

Ifi korcsoportban a győri Bugyik Alexandra (64 kg) remek versenyzést mutatott be a viadal alatt, hiszen az elődöntőben egy olaszt, míg az aranyéremért egy kiváló indiai hölgyet győzött le. Az elit korcsoportban versenyző szegedi Nagy Bianka (64 kg) indiai, holland és orosz versenyzőt múlt felül, mire megszerezte kategóriája aranyérmét. Gál László tanítványa mindig híres volt precíz, kimért iskolabokszáról, ezen a versenyen is tiszta ütései hozták meg számára a sikert. Bronzérmeinket Karacs Fanni (ifi 81 kg) és az élete első felnőtt megmérettetésén résztvevő Szatmári Petra (elit 81 kg) érte el.

A 2 arany és 2 bronzérem jó kezdet az idei évre, ami nem kisebb kihívásokat tartogat, mint a májusi kontinensbajnokság vagy az októberi világbajnokság. Az utánpótlás korosztály sem fog unatkozni, hiszen áprilisban 3 olimpiai korcsoportban kvalifikációs verseny vár a lányokra. A tét az ifjúsági olimpiai részvétel. A többi súlycsoport a júliusi EB-n mutathatja meg, hogy mi a magyar virtus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*