Keszthelyi Viven: A cél már megvan, bár az út hosszú lesz, irány a DTM

autoA 2014-es szezonban a Swift Cup Europe mezőnyében versenyzett Keszthelyi Vivien, a fiatal magyar versenyző, konkrét elképzelésekkel és tervekkel rendelkezik a jövőjéről.

Vivient, mivel soha nem gokartozott és nem indult szlalom versenyeken sem, sokan kétkedve fogadták a Swift Cup Europe mezőnyében. Viviennek versenyről versenyre kellett bizonyítania, hogy helyesen döntött a szakág, amikor fiatal kora és tapasztalatlansága ellenére engedték rajthoz állni a márkakupában. Az első szezonját futó versenyzőt több kellemetlen esemény is hátráltatta, egy lábtörés kényszerítette pihenőre és ezen kívül kijutott neki a futam közbeni csetepatékból is. Az OXXO Motorsport versenyzője igencsak tudatosan építi karrierjét, 2015-ben még a Suzukival versenyezik majd, de az azt követő évben, egy már élő előszerződés szerint, lehetősége lesz beszállni a jövőre induló Audi TT Cup tesztprogramjába is. Ahogy a szabályok lehetővé teszik, várhatóan 2017-ben, már teljes jogú résztvevője lesz a DTM betétfutamaként futó sorozatnak.

– Jól sikerült a belépőd az autósportba, a következő szezonra mi az elvárásod magaddal szemben?

Keszthelyi Vivien: Természetesen a dobogó legfelső fokára állni, hiszen azért versenyzem, hogy győzzek.

– Nagyon sok versenyző álmodozik az Audi TT Cup-ban való szereplésről, neked, hogy sikerült elérni a teszt lehetőséget? Az ilyen ügyeket egy menedzser vagy te, illetve a család intézi?

K.V.: Családom, illetve managerem segítségével. Erős támaszaim karrierem építésében és célom elérésében, nélkülük biztosan nem működne.

– Azt esetleg elárulhatod ki a menedzsered, és rajtad kívül kivel dolgozik?

K.V.: Konkrétumot sajnos még nem mondhatok, nem kaptam rá felhatalmazást, de annyit lehet, hogy egy német céggel van megállapodásom. A Szlovákiában tartott versenyhétvégén kerestek meg, azóta folyamatosan kapcsolatban vagyunk és közösen dolgozunk.

– Az oly fontos támogató háttér gerincét a jövőben is az OXXO biztosítja?

K.V.: Többek között az OXXO Motorsport, illetve több szponzorral is kapcsolatban vagyunk.

– Neveket még korai lenne nyilvánosságra hozni?

K.V.: Folyamatban vannak a tárgyalások a jövő évi szezonra, amíg nincs megállapodás, már csak babonából sem árulom el kik ők.

– Mi kell ahhoz, hogy 2017-ben az Audi TT sorozatban versenyezz, vannak feltételek, amiknek teljesülnie kell vagy ez már tényként kezelhető?

K.V. : Ez már tényként kezelhető, 2017-ben biztos résztvevő leszek, de addig is megteszek mindent, hogy minél jobb eredményeket és minél több tapasztalatot tudjak szerezni, amivel eredményesen tudok majd szerepelni az Audi TT Cup-ban.

– A kezdeti lépéseidben Kiss Norbi és Major Benedek segítettek, mindketten remek autóversenyzők, ez a mentori kapcsolat megmarad vagy esetleg új trénerrel kezded meg a felkészülést?

K.V.: Először is köszönöm mindkettőjük segítségét. A jövőbeni felkészülésemben is közreműködnek hozzáértő, tapasztalt emberek, akik komoly múlttal rendelkeznek az autósportban. Többek között Kiss Norbert is, aki az OXXO Energy színeiben a 2014 Truck Race Európa-bajnoka.

– Cél a DTM? Gondolom azért is esett a választás az Audira, hogy szem előtt legyél. Szerinted reális, hogy a német túraautó bajnokságban versenyezz Magyarországról, és nem utolsó sorban fiatal lányként ?

K.V.: Nem csak reális, egyértelmű én ott leszek!

– Kemény kijelentés ez egy fiatal lánytól és erre most biztosan sokan felkapják a fejüket, tehát jól értem, hogy 2018-ban DTM pilóta leszel?

K.V.: Igen, mindent megteszek érte. A német manager egyértelműen ezt a célt tűzte ki.

– Mennyire tartasz az irigyektől, nem gondolod, hogy most többen megmosolyognak és komolytalannak tartják a terveidet?

K.V.: Az energiáimat a céljaim megvalósítására fordítom, az én sikerem Magyarország sikere is. Remélem nem okozok csalódást.