Kerethirdetés a Duna Arénában

Alig több mint egy hónap múlva kezdődik a FINA Vizes Vb a budapesti Duna Arénában. A név nem túlzás, a többek között a vízilabda mérkőzéseknek is helyet adó létesítményben valóban nem egy uszodában, hanem egy grandiózus küzdőtéren érezhetjük magunkat, ahol a nézők ezrei élvezhetik majd puha, hófehér műanyag ülőalkalmatosságon a produkciókat.

Fotó: Juhász Melinda, Dóka Attila

Az MTVA kihirdette az eseményt közvetítő M4 Sport Televízió világbajnoki keretét, azaz megtudhattuk, ki fogja közvetíteni és a riporter mellett szakmailag értékelni, elemezni az úszás, a nyíltvízi úszás, a szinkronúszás és a magasugrás versenyszámait, illetve a vízilabdamérkőzéseket. A labdarúgóinkat Andorrába elkísérő Hajdú B. Istvánon kívül bemutatta minden hadra fogható munkatársát, valamint az olimpiai és világbajnok szakértőket a sajtó képviselőinek Héder Barna, az M4 Sport igazgatója és a tájékoztató moderátora, Petrovics Mérei Andrea. A készülő keret tehát a következő: Czene Attila olimpiai bajnok úszó, Knézy Jenő riporter, Erdős Eszter, a szinkronúszás sportági szakértője, Vásárhelyi Tamás riporter, Rédei Katalin világbajnok vízilabdázó, Hajnal András Eb-ezüstérmes műugró, Madaras Norbert olimpiai- és világbajnok vízilabdázó, Török Olivér riporter és Székely Dávid vezetőszerkesztő.

Aki kicsit csalódott, mert a világbajnokságra készülő sportolóink nevére gondolt címünk olvasásakor, meg tudjuk vígasztalni a szlovákiai Somorján készülő férfi vízilabda-válogatott Märcz Tamás szövetségi kapitány által kiválasztott 18 tagú keretének névsorával. Kapusok: Bisztritsányi Dávid (OSC), Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok). Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok) és Zalánki Gergő (OSC).

 

H. G. M.