Kerényi Ádám: „Látványos autózást ígérhetek”

A Tomracing Motorsport versenyzője az idei gondok után végre győzni szeretne a King of Europe angliai futamán

2015-kerenyi_adam1

 

Eddig az ellenfeleken kívül a saját autójának technikai problémáival is meg kellett küzdenie a háromszoros Európa-bajnok Kerényi Ádámnak, ám a 2015-ös King of Europe sorozat angliai futamán már mindenképpen dobogóra, annak is a legfelsőbb fokára szeretne felállni. Tavaly nyerni tudott Lydden Hill-ben a Tomracing Motorsport versenyzője, aki megígérte, a hétvégi futamon a gyorsaság mellett a látványra is odafigyel majd.

2015-kerenyi_adam2

A hétvégén a brit Lydden Hill-ben folytatódik az idei Európa-bajnokság, a King of Europe sorozata. Kerényi Ádám történelmi tettre készül ebben a szezonban, hiszen regnáló kontinenselsőként ő lehet az első pilóta, aki megvédi Eb-címét. Igaz, ehhez most már igencsak neki kell állnia a pontgyűjtésnek, hiszen a balul sikerült első három versenyt követően 175 pont a hátránya az összetett éllovasához képest. Ez nem behozhatatlan, főleg, ha tudjuk, a Tomracing Motorsport versenyzőjének igencsak fekszik az angliai pálya: tavaly ugyanis ő nyert Lydden Hill-ben. Amennyiben végre semmilyen technikai gond nem hátráltatja Ádámot, akkor meglehet az idei első futamgyőzelme is.

2015-kerenyi_adam4

„Az osztrák versenyen tapasztalt technikai hibát már megtaláltuk, és ahogy hazaértünk, azonnal orvosoltuk is. A kipufogónk egy helyen kifújt, és a kiáramló forró gáz annyira felmelegítette a tűzfalat, hogy két vezeték összeolvadt. Az autó ezen kívül jól vizsgázott, a szükséges vezetékeket kicseréltük és a kipufogó is kész lesz a versenyre. Hogy mi lesz ennek tükrében Lydden Hill-ben? Nos, az angol pálya is több ritmusváltást rejt magában, ami általában fekszik nekem és az autómnak. Van egy szakasz benne, amit nehéz megcsinálni, de remélem a fejlesztéseknek köszönhetően idén még látványosabban tudok majd ott is autózni. Ha az autó jól működik, akkor minden esély megvan rá, hogy idén először végre dobogóra állhassak. Ausztriában is nagyon jó köröket mentem és jól éreztem magam, itt még jobbak lehetünk” – fogalmazott Kerényi Ádám.

A Tomracing Motorsport csapatfőnöke Ádámhoz hasonlóan úgy véli, most itt az alkalom, hogy megkezdje az élbolyhoz való felzárkózást.

„Az autó valóban kezd összeállni, hiszen a múltkori apróbb hibát leszámítva, amikor is a hő hatására megolvadt egy kábel és zárlatot okozott, ígéretesnek tűnt. Ádám tavaly megmutatta, nagyon érzi az angliai pályát, és úgy hiszem, idén is jó eredményt érhet majd el. A bajnokságban most már nem elég egyedül neki jól teljesítenie, egy kis szerencse is kell ahhoz, hogy odaérjen az elejébe” – jelentette ki Miklósy Tamás.