Kerényi Ádám: „Ebben a furcsa szezonban is a bajnoki cím a cél”

Noha a múlt heti, lengyelországi hegyi futamot kénytelen volt kihagyni a háromszoros Európa-bajnok Kerényi Ádám, a Tomracing Motorsport versenyzője tökéletes önbizalommal várja a hétvégi ausztriai folytatást, amely a 2015-ös King of Europe sorozat harmadik állomása. Kerényi Ádám úgy véli, ha Greinbachban a tavalyi győzelme után idén ismét a maximumot tudja kiautózni magából, akkor nagy lépést tehet a történelmi címvédés felé.

A hétvégén Ausztriában folytatódik az idei Európa-bajnokság, a King of Europe sorozata. Kerényi Ádám történelmi tettre készül ebben a szezonban, hiszen regnáló kontinenselsőként ő lehet az első pilóta, aki megvédi Eb-címét. Ám ehhez most már illene elkezdenie a pontgyűjtést, ugyanis technikai problémák miatt kénytelen volt kihagyni a lengyelországi hegyi futamot. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Tomracing Motorsport versenyzőjének legnagyobb riválisai sem szerepeltek eddig túl jól, így ha Greinbachban dobogóra áll, harcban marad az összetettbeli győzelemért. Ehhez végre most minden technikai feltétel adott.

„Sajnos az autónk a lengyelországi versenyre nem készült el, ugyanis olyan fejlesztésekbe kezdtünk bele, amihez nagyon sok alkatrészt rendeltünk az Egyesült Államokból, és hetek mentek el azzal, míg megtaláltuk a megfelelő beszállítót. Mivel sem tesztelni, sem pedig programozni nem tudtuk a BMW-t, így úgy döntöttünk, kihagyjuk a lengyelországi fordulót, pedig alapvetően szeretem a hegyi versenyeket. Az autó mára elkészült, hat órán keresztül hajtottuk autópályán, és örömmel tapasztaltuk, minden működik. Végre készen van, itt az idő, hogy versenyen is bizonyítsunk már végre. A szerelőim még sosem dolgoztak ennyit, és érzem, meglesz az eredménye. Ebben a furcsa szezonban továbbra is a bajnoki cím megszerzése a célom. 2012-ben egyszer már sikerült Európa-bajnokságot nyernem, miután kihagytam az első két versenyt, remélem, ugyanez idén is sikerülhet. Nagyon remélem, hogy előjönnek a tavalyi érzések, amikor egyik kanyarról a másikra egyszer csak elkezdtem hibátlanul autózni. Igencsak speciális helyszín Greinbach, de úgy érzem, sikerülhet 2014 után idén is megnyernem az idei harmadik futamot a King of Europe sorozatban” – jelentette ki Kerényi Ádám.

A Tomracing Motorsport csapatfőnöke Ádámhoz hasonlóan úgy véli, ha most a dobogó valamelyik fokára felállhat a versenyzője, akkor tényleg nem kell lemondani a történelmi címvédésről.

 

„Ezúttal már tényleg az eredmény lesz az elsődleges, hiszen ha Ádám szeretné megvédeni a címét, akkor bizony szüksége van a pontokra. Az autó úgy tűnik, tökéletes állapotban van, igaz nem lett volna rossz, ha egy teszten is megbizonyosodunk erről. Tavaly győzni tudott itt Ádám, ismeri a pályát, kellően ki van éhezve a sikerre, így ha minden összeáll a hétvégén, akkor végre mosolyoghatunk a verseny végén ” – jelentette ki Miklósy Tamás.