Kelemen nem csak saját álmát váltotta valóra

Kelemen Balázs egyik nagy álma vált valóra Kecskeméten, ugyanis a Ferobox Event  profi boksz gáláján megszerezte a WBO interkontinentális övét nagyközépsúlyban a tanzániai Said Mbelwa ellen.

„Hihetetlen érzés, még most sem sikerült teljesen felfogni” – mesélte nekünk nem kis örömmel a hangjában Kelemen Balázs. „Annyira izgatott voltam utána, hogy egész éjjel nem aludtam, vasárnap este sikerült először. Az elmúlt egy hónapomat csak ennek rendeltem alá, úgyhogy csuda jó érzés. Nemcsak az én álmom vált valóra, hanem edzőmé, Őri Józsi bácsié is, ugyanis még nem volt olyan tanítványa, aki nála kezdett és együtt értek volna fel a csúcsra. Ezt együtt csináltuk meg, köszönöm neki! Természetesen Bertók Róbert és Rácz Felix szervezése nélkül sem sikerülhetett volna”

Az ökölvívó azt is elmondta, kicsit meglepődött azon, hogy tanzániai ellenfele milyen jól állta a pofonokat. „Szívós volt nagyon, nem gondoltam volna, hogy ennyire bírja. Ütöttem az állát és a testét is. Dobálta nagyon a fejét, emiatt meg is sérült picit a bicepszem, amikor belefejelt. Az 5. és a 6. menetben próbáltam vigyázni és már csak nyerni akartam. Nem vállaltam felesleges rizikót. A lényeg az volt, hogy domináljak, nem hajtottam a kiütésre.”

Persze, ahogy sportemberekhez illik, a meccs után már nagyon barátságos hangulatban beszélgetett egymással a két bokszoló. „Nagyon közvetlen fickó, a gála után találkoztunk és közös fotót is csináltunk. Elmondta, hogy szerette volna hazavinni az övet – szerencsére nem sikerült neki.”

Balázsnak nem lehetett az egész családja ott Kecskeméten, így nem is volt kérdés, hogy ki kapja tőle az első telefonhívást. „Anyukámat hívtam fel először, de nem rögtön, mert húztak-vontak mindenhova. Ő nem nézte a tv-ben, mert félt ilyenkor mindig engem, csak a menetek között megy be a szobába. A nagymamán viszont jobban bírja, minden meccset megnéz!”

A sportoló azt is elárulta, nekünk, hogy az övet –  miután megmutatta az egész rokonságnak-  feltűnő helyre kerül  a lakásban . Közben pedig már a következő célok járnak a fejében. „Nagyon szép az öv, persze nemcsak emiatt, de meg akarom védeni! Aztán majd jöhet egy komolyabb, remélem, hogy világbajnoki címmeccs. Nem érem be ennyivel! Már elemeztük a meccset, tudom miben kell javulnom, még nem minden tökéletes.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*