Kelemen Krisztián: „Pozitív előjelekkel várom a holnapi napot”

Eredményes napot zárt a Superbike világbajnokság betétsorozataként futó FIM Superstock 1000 Kupa nürburgringi versenyhétvégéjének pénteki nyitányán a magyar H-Moto Team alakulata. A sérüléséből lábadozó Győrfi Alen helyére beugró Robert Muresan a nap előrehaladtával egyre jobban összebarátkozott a csapat BMW-jével, és összességében a 19. helyéről várja a szombati folytatást.

Pénteken egy félórás szabadedzés, majd egy félórás időmérő edzés állt a csapatok és pilótáik rendelkezésére, hogy megpróbálják a lehető legjobb köridőt elérni a német versenypályán. A világbajnoki porondra a magyar csapat jóvoltából, ezen a hétvégén, három év távollét után visszatérő Robert Muresannak az első nap még elsősorban az akklimatizálódás, a tanulás és a tapasztalatgyűjtés jegyében telt. A román versenyző utoljára 2009-ben motorozott a Nürburgringen, a magyar csapat BMW S1000 RR-jének nyergében pedig a pannóniaringi OB után ez még csak a második versenyhétvégéje, így a pályáról és a motorról is volt mit tanulnia ezen a napon a pilótának.

Muresan és a csapat jól haladt a közös munkával, hiszen a délelőtti szabadedzés 22. helye és 2:03.693-as körideje után a délutáni időmérő edzésen a 95-ös rajtszámot viselő pilóta több mint egy másodpercet tudott gyorsulni magához képest, és 2:02.447-tel a 19. helyen zárta a nürburgringi hétvége első napját. Holnap innen próbálnak majd meg tovább építkezni a csapattal.

Kelemen Krisztián, csapatfőnök:-„Nagy várakozással tekintettünk a mai első napra. Számomra nem volt meglepetés Robi teljesítménye, hiszen a teszten és a múltkori bajnokin már megmutatta, hogy képes kiugró eredményre. A mai időeredményénél, amit a pályán elért, egy kis szerencsével végezhetett volna előrébb, de a szerencséért is sokat kell dolgozni. A közös munka elején járunk, de úgy érzem, sikeres lehet az együttműködésünk. Pozitív előjelekkel várom a holnapi napot.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*