Kelemen Balázs magyar bajnok!

Teltház, tomboló közönség, szenzációs hangulat. Másodszor rendezett a magyar ökölvívás fellegvárában, Szentesen profi bokszgálát az idei esztendőben a Ferobox Event csapata, melyet a Sport Televízió ezúttal is élőben közvetített. Az est főmérkőzésén Kelemen Balázs tanári boksszal szerezte meg Baranyi Attila ellen a magyar bajnoki címet, míg Bozai Gyula és Faur Csaba feltehetőleg az év meccsét vívta egymással.

DSC_6925 A cirkálósúly regnáló magyar bajnoka – aki éppen Szentesen nyerte meg a címet -, a veretlen Nagy Sándor (10-0-0, 10 KO/TKO) Hegyes Péter (6-8-0, 2KO/TKO) ellen lépett szorítóba a Ferobox Event profi bokszgálájának első televíziós mérkőzésen. Nagy nemrég Budapesten Faur Csaba ellen védte meg címét kiütéssel, most egy hatmenetes meccsen próbált meg újra formába lendülni. Jól kezdődött számára a meccs, az első és a második menetben is sikerült többször nagyon tisztán eltalálnia Hegyest, de ellenfele állta a sarat. A harmadik felvonás is egy remek Nagy testütéssel indult, de aztán Hegyes váratlanul egy balegyenessel padlóra küldte ellenfelét. Számolni kellett a bajnokra, de folytatta. Hegyes viszont kihasználta, hogy ellenfele megrendült, a kötélhez szorítva sorozta, Nagyra ismét számolni kellett. Bár szerette volna folytatni, a mérkőzésvezető beszüntette a mérkőzést. Hegyes így TKO-val nyert, Nagy pedig első vereségét szenvedte el profi pályafutása során.

Ezután a kecskeméti tehetség, Baranyi Richárd következett (3-0-0, 3 KO/TKO) Szatmári Attila (4-15-1, 0 KO/TKO) ellen egy négymenetes mérkőzésen. Baranyi eddig mindhárom találkozóját kiütéssel nyerte és ezúttal is alaposan belekezdett, gyönyörű bokszot mutatott, gyakorlatilag minden egyes ütése tisztán talált. Szatmári erejét teljesen felemésztette a védekezés, míg Baranyi ütött fejre, testre, szép kombinációkkal. A kecskeméti bokszoló egyhangú pontozással nyerte meg pályafutása negyedik profi mérkőzését. „Örülök, hogy sikerült nyernem, bár maximalistaként nem vagyok teljesen elégedett. Az eltervezett munkát sikerült elvégeznem egy jó meccsen. Az nem zavar, hogy nem ütöttem ki Szatmárit, mert végre végigbokszolhattam négy menetet. Remek itt a hangulat, ami nagyon jót tesz a boksz népszerűségének. Már van, hogy megismernek az emberek az utcán, hihetetlen érzés” – nyilatkozta Baranyi a meccs után a Sport Televíziónak.

Nagypehelysúlyú magyar bajnoki selejtező következett a közönség nagy örömére, ugyanis a helyi kedvenc, Nagy „Lütyő” Imre (7-3-0, 3 KO) lépett a kötelek közé Stir Csaba ellen. A szurkolók természetesen tomboltak, melyet „Lütyő” is érzett, a tőle megszokott módon rögtön neki is rontott ellenfelének. Kétszer is gyönyörű balhoroggal sikerült betalálnia, majd jobbal is. Ütötte megállás nélkül a kötélnél Stirt, amíg az padlót nem fogott, megpróbált fölállni, de nem volt esélye. „Lütyő” így villámgyorsan, kiütéssel győzött szülővárosában. „Nagyon sokat segített a közönség, végig hallottam a tombolást. Jöttek rokonok, barátok és a munkahelyemről is legalább 50 ember, nagyon hálás vagyok nekik. Úgy érzem, készen állok a magyar bajnoki címmeccsre” – mondta el „Lütyő”.

A veretlen Nagy Lajos Márk (15-0-0, 9 KO/TKO) Zöld Ferenccel bokszolt (17-18-0, 6 KO/TKO) hatmenetes középsúlyú meccset. Nagy nem kapkodta el a dolgot, de egy szép kombinációval fejezte be az első menetet. Aztán egyre jobban belejött, szépen megtalálta a szabad felületeket, testre és fejre is ütött rendesen, főleg jobbhorgokat vitt be. A negyedik menetre már teljesen egyoldalúvá vált a mérkőzés, így nem is volt meglepetés, hogy Zöld edzője bedobta a törülközőt. Nagy 10. alkalommal nyert idő előtt profi pályafutása során.

Bozai Gyula (11-6-1, 8 KO/TKO) és Faur Csaba (6-2-2, 2 KO/TKO) cirkálósúlyban bokszolt nyolcmenetes mérkőzésen. Rögtön egymásnak esett a Ferobox két bokszolója, óriási iramot diktáltak, ütötték egymást rendesen. A közönség extázisban tombolt, ami nem csoda, hiszen jóval kisebb súlycsoportba is beillő ütésszámot láthattak.  A hatodik menetben Faurnak a szemhéja felett csúnyán felszakadt egy régebbi sérülése, ömlött belőle a vér, de nem adta fel, ment előre, adta és kapta az ütéseket. Hihetetlen volt, hogy a lendület a hetedik és a nyolcadik menetben sem apadt, elképesztő mérkőzést hoztak össze a srácok. Ez volt az a tipikus összecsapás, ahol az ember szíve szerint mindkét bokszolót győztesnek hozta volna ki és végül a pontozók is így döntöttek: többségi döntetlenre hozták ki a meccset. Nem túlzás kijelenteni, az év eddigi legnagyobb ütközete volt ez, mindenképp visszavágót követel! Szép volt látni, ahogy a két sportember összeölelkezett a meccs után adott interjú végén a Sport Televízió kamerája előtt.

Az est főmérkőzésén Kelemen Balázs (18-0-0, 12 KO/TKO)  Baran Attilával (13-7-0, 7 KO/TKO) küzdött meg a nagyközépsúly magyar bajnoki címéért. Óvatosan kezdtek mindketten, de már az első pillanatoktól látszott, hogy az esélyesebb Kelemen gyorsabb ellenfelénél. Aztán szép lassan beindult, a negyedik menetben pedig már szép tisztákat ütött, melyek után jól mozgott el. Az ötödik menetben Barannak is sikerült bevinnie egy jobbegyenest, de Kelemen egy brutális sorozattal válaszolt. Kelemen a hatodik felvonásban is irányított, annyit ütött, amennyit kellett és remekül védekezett. Ez az utolsó három menetre is kitartott, Kelemen tanári bunyóval oktatta Barant, aki szépen helytállt, de nem tudta felborítani rutinos ellenfele ellen a papírformát. Kelemen egyhangú pontozással nyerte meg a magyar bajnoki övet és készülhet a Robert Stieglitz elleni világbajnoki címmeccsre.

Fotó: Vidovics Ferenc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*