KékSzobaHall

kekszobaA Kékprodukció 2013 februárjában indította útjára a KékSzobaHall elnevezésű programsorozatot a Budapest Jazz Clubban (XIII. Hollán Ernő u. 7.) azzal a céllal, hogy legyen egy hely, ahol találkozhatnak mindazok, akik szívesen néznek színházat, hallgatnak zenét, szívesen cserélnek gondolatokat, kíváncsiak a világra és egymásra és szeretnek játszani. A vasárnaponként megrendezésre kerülő színházi, zenei, irodalmi esteken a Kék Művészügynökség által képviselt alkotók és barátaik lépnek színpadra. A szervezők hétről hétre igyekeznek olyan alkalmakat teremteni, hogy érdemes legyen összejönni és együtt tölteni a vasárnap estéket.

December 1. 15.00

KÉKMIKULÁS: Trapiti, Pálcika és a Háromemeletes mesekönyv. Darvasi László író ezúttal népszerű gyerekkönyveiből mesél kisiskolásoknak. Felnőtteknek is jó szórakozás!

19.00 Három a darvas – zenés beszélgetés Darvas Ferenccel, Darvas Benedekkel és Darvas Kristóffal. Beszélgetőtárs: Váradi Júlia.

„Édesapám – Darvas Szilárd – ismert kabarettista és humorista volt. (…) Őt sokszor láttam fellépni gyerekkoromban, és ez adott egy lökést. Nagyon korán kezdtem, kuplékkal, sanzonokkal. (…) Nincs olyan munkásságom, mint egy zeneszerzőnek általában: kamaraművek, szonáták, szimfóniák stb. Egész egyszerűen azért nem, mert úgy érzem, ízig-vérig színházi ember, a dramatikus kísérőműfaj zenésze vagyok…” – mondja Darvas Ferenc. Fiai, Benedek és Kristóf is a zenei pályát választották, és a színházhoz is kötődnek.

 

December 8. 19.00

Az októberi nagy sikerű könyvbemutató után újra vendégünk lesz Parti Nagy Lajos, aki ezúttal Sárbogárdi Jolán: A test angyala című „habszódiáját” olvassa fel. „Sárbogárdi Jolán beírta magát a magyar irodalomtörténetbe. Igaz, némi segítségre is szüksége volt ehhez, s ezt a segítséget nem akárkitől kapta. Parti Nagy Lajos hajlandó volt őt meghallgatni, instrukciókkal ellátni, sőt írói pályáját egyengetni…” – áll a kötet ismertetőjében.

 

December 15. 15.00

Müller Péter Sziámi: Mi a jeled? – Óvodások alapkönyve – zenés könyvbemutató Müller Péter Sziámival a Ciceró Könyvstúdióval együttműködésben.  Közreműködik: Müller Péter, író.

Müller Péter Sziámi verses-zenés-rajzos könyvében az óvodai jelek és csoportok nevei életre kelnek, dalra fakadnak, testet öltenek és csak arra várnak, hogy találkozzanak tulajdonosaikkal…

19.00 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József Attila gondolatait tolmácsolják prózában és dalban. Ez az előadás – ahogy Jordán Tamás a bevezetőjében el szokta mondani – tulajdonképpen beszélgetés a hallgatóság és az előadók között – még akkor is párbeszéd, ha a közönség (feltételezhetően) nem mond semmit.

 

December 29. 19.00 Felcserélt életek Veiszer Alinda vendégei: Udvaros Dorottya és Csányi Vilmos. A színésznő, aki szívesen lett volna állatorvos, és az etológus, aki érti a kutyák nyelvét. A közös szerelem: az állatok. Veiszer Alinda erről és még sok minden másról beszélget velük a KékSzobaHall színpadán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*