KékSzobaHall-a Kékprodukció programsorozata

Újra várja látogatóit vasárnaponként este 7-től a Budapest Jazz Clubban a KékSzobaHall színházzal, zenével, irodalommal és rendhagyó beszélgetésekkel.

A Kékprodukció 2013 februárjában indította útjára a KékSzobaHall elnevezésű programsorozatot a Budapest Jazz Clubban (XIII. Hollán Ernő u. 7.) azzal a céllal, hogy legyen egy hely, ahol találkozhatnak mindazok, akik szívesen néznek színházat, hallgatnak zenét, szívesen cserélnek gondolatokat, kíváncsiak a világra és egymásra és szeretnek játszani. A vasárnaponként megrendezésre kerülő színházi, zenei, irodalmi esteken a Kék Művészügynökség által képviselt alkotók és barátaik lépnek színpadra. A szervezők hétről hétre igyekeznek olyan alkalmakat teremteni, hogy érdemes legyen összejönni és együtt tölteni a vasárnap estéket.

 

november 3. 19.00

November 3-án a KékSzobaHallban tartja Keresztül Európán című új lemezének előbemutatóját Tompos Kátya és Hrutka Róbert állandó zenésztársaik közreműködésével. A Keresztül Európán varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig, a két kultúra, Kelet és Nyugat találkozása; dalok angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven. Az est után a művészek dedikálják a helyszínen megvásárolható lemezt. Együttműködő partnerünk a TomTom Stúdió.

Közreműködik: Hrutka Róbert (gitár), Markó Ádám (dob), Fehérvári Attila (basszusgitár), Kalmus Felicián (cselló), Galambos Zoltán (zongora), Dely Domonkos (vokál, perka).

 

november 4. 18.00

Rendhagyó időpontban, hétfőn 18.00-kor kerül sor Sándor Erzsi – a Park Kiadó gondozásában megjelenő – Szegény Anyám, ha látnám című könyvének bemutatójára.

„Nem tudom, hogyan kell sérült gyereket nevelni. A tapasztalatok levonására nekem mindössze egy vak fiú adatott. Nem tudtam, jó-e az út, amin járok, azt sem, hová tart, vezet-e egyáltalán valahová. Csak azt tudtam, hogy a cső végén egy szabad, bátor, önálló srácnak kell majd kijönnie, és azt akartam, hogy ebbe senki se rokkanjon bele. Annak, hogy megírtam ezt a könyvet, biztosan van valami értelme. Talán csak annyi, hogy valaki belekapaszkodik az egyik mondatába, esetleg néhány percre megnyugszik, netán megérti, hogy mások is félnek, és senki sincs biztonságban. Szerintem nincsenek „jó” megoldások, csak ösztönös próbálkozások, hogy ne csak kibírjuk, de jól is érezzük magunkat a bőrünkben. Ennél sokkal bonyolultabb programban nem tudok hinni. Mindenesetre szabadon kísérletezhetünk, hiszen csak az életünkről van szó.”

A kötetről Sándor Erzsivel és fiával, Juhász Tamással Csáki Judit beszélget. Közreműködik a Davies Korner.

 

november 10. 19.00

Felcserélt életekVeiszer Alinda beszélgetéssorozata folytatódik. Ezúttal kiderül, milyen közös pontok lehetnek Vitray Tamás Kossuth-díjas újságíró és Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas filmrendező foglalkozásában.

 

november 17. 19.00

Folytatódik a zenés irodalmi estek sorozata. Spiró György a KékSzobaHall közönsége számára válogat saját műveiből, sőt, reményeink szerint új írással érkezik. Közreműködik: Másik János.

 

november 24. 19.00

Újra látható Hernádi Judit MESÉK RÓLAM, RÓLAD – EGY KIS ZENÉVEL című önálló estje. Az esten olyan – többnyire szerelemről szóló – dalok hangzanak el, amelyeket Hernádi Juditnak írtak vagy írhattak volna. A sanzonok, blues-ok, örökzöld dallamok, versek és mesék mellé a színésznő rövid, tőle megszokott humorral fűszerezett kis történeteket mesél… rólam, rólad – egy kis zenével.  Az est vendége Heilig Gábor és a Good Afternoon zenekar.

 

december 1. 15.00

KÉKMIKULÁS: Trapiti, Pálcika és a Háromemeletes mesekönyv. Darvasi László író ezúttal nagy sikerű gyerekkönyveiből mesél kisiskolásoknak. Felnőtteknek is jó szórakozás!.

 

További információ: http://kekszobahall.blog.hu ; www.facebook.com/kekszobahall

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*