Kedvesét autóztatja a Ringen Lángi Attila

DYNAMIC RALLY TEAM – XVI. Szilveszter Rallye 2014 Lángi Attila – Szabó Nóra, BMW Z4 M Coupe

DYNAMIC RALLY TEAM – XVI. Szilveszter Rallye 2014
Lángi Attila – Szabó Nóra, BMW Z4 M Coupe

Lassan hagyománnyá válik, hogy a Szilveszter Rallyen valami meglepetéssel rukkolnak elő a Lángi Lovagok, vagyis Lángi Attila és csapata. Idén sem lesz ez másképp a BMW Z4 M Coupet hajtó pilótánál: habár konkrét tervet csak azután találnak ki, hogy a csapat összejön a szervizbusz felszereléséhez, az már biztos, hogy a navigátori ülésben sem a megszokott ember fog helyet foglalni. Szabó Nóra személyében Attila barátnője fogja élvezni a rally nyújtotta életérzést a jobb1-ben.

Lángi Attila: Most aztán tényleg adunk az érzésnek, és egy igazi buliversenyt tartunk majd a Hungaroringen. A tőlünk megszokott jó hangulat mellett ugyanis a XVI. Szilveszter Rallyen nem a megszokott navigátorom, hanem a barátnőm fog helyet foglalni mellettem a Z4-ben. Nóri mindig is szeretett volna beülni mellém, versenykörülmények között is, így most kapva kaptam az alkalmon, hogy megmutassam neki, hogyan is működik ez a BMW.

Ami biztos, hogy ő inkább abban tud majd segíteni, hogy jól vettünk-e be egy-egy kanyart és élvezhető volt-e az autózásunk, nem pedig abban, hogy éppen mi következik előttünk a pályán… Mindenesetre a pályabejáráson mi is végiggurulunk majd, és az alapvető navigátori teendőket elmondom neki, ha időközben megpróbálkozna az itiner diktálásával is. Érdekes páros lesz a miénk, az tuti… Azért nem aggódom, hiszen a pálya nyomvonalát ismerem, az esti gyorsokra pedig rendesen felszerelkeztünk lámpával, úgyhogy biztosan le fogunk találni az aszfaltról a helyes irányba.

Nem a mi csapatunkról lenne szó, ha nem lenne valami plusz ebben az óévbúcsúztató autózásban. Két éve tűzijátékkal kedveskedtünk a kilátogatóknak, és most is törjük a fejünket valami meglepetésen. Biztosat azonban még nem ígérhetek, csak annyit, hogy a Lángi Lovagoktól megszokott fergeteges és őrült hangulat a Hungaroringen is jelen lesz!

 

Szabó Nóra: Gyermekkorom óta rajongok az autósportért, hatévesen már életem első versenyén is kint voltam. Korábban is ültem már versenyautóban, de az idei Szilveszter Rallyes „szereplésem” azért lesz még különlegesebb, mert a párom, Attila mellett fogok helyet foglalni. Mióta együtt vagyunk, minden egyes versenyére elkísértem, a pálya széléről izgultam végig velük a futamokat, s azóta szerettem volna egyszer én is beülni mellé – egy kevésbé izgulós, tétnélküli versenyen.

Habár elsősorban csak élvezni szeretném a rally nyújtotta feelinget az évzárón, azért megpróbálkozom majd az itiner diktálásával is. Vasárnap estére talán el is kell majd egy kis segítség, hiszen akkor sötétben fogunk autózni. Attilát már napok óta kérdezem esténként arról, hogy mi lesz a feladatom, hogyan és mit mondjak majd a kocsiban. Izgulni még nem izgulok, de nagyon várom már a hétvégét, remélem, hogy jó hangulatban fogjuk majd eltölteni ezt a versenyt is!