Kecskés Karina-Mesékbe zárt titkok

KecskesKarina1A Sztárportréban Kecskés Karina színművész, drámapedagógus, mesemondó! Mesékbe zárt titkok:

“Amikor egy történetet mesélünk, akkor látjuk a lelki szemeinkkel azokat a képeket, amiket szeretnénk átadni. A népek meséi ősképeket tartalmaznak szavak formájában, szimbolikus nyelven. Ezek a kódok megnyithatóak. A mesékből mindenki annyit ért meg, ahol éppen tart. Ez egy önismereti, önfejlesztő út, a meséken keresztül kapott kódokon sokat kell gondolkozni.

A gyerekek tudják, hogy melyik mese gyógyítja őket, és azt kérik újra, meg újra.

A mesék mindig egy problémát dolgoznak fel. Van egy gond, egy rendetlenség, amit rendbe kell tenni, és ez történik meg a mese végén. Nagyon sok én-erősítő mese is van. Készítettem egy CD-t, amiben olyan emberi értékekre kerestem meséket, amiket én fontosnak tartok megerősíteni egy gyermeki lélekben: barátság, szeretet, segítségnyújtás, bátorság, belső erő…

Milyen korosztálynak, milyen mesét válasszon az ember?  Én azt gondolom, hogy kis korban nagyon klassz, ha szép képekkel támogatja meg az ember a könyvet. Szerintem nagyon jó, ha sok természeti könyvet néz a gyermek erdőről, virágokról, fákról, bokrokról. Utána, 4-5 éves kortól már szerintem mehetnek a rövidebb-hosszabb népmesék.”

Kecskés Karina: Mesékbe zárt titkok című lemeze megrendelhető Karinánál a facebookon.

Forrás:  https://sztarportre.hu/