Kecskés Bence rekkenő hőségben is helyt állt Magionéban

Kecskés Bence július 20.-án, pénteken megérkezett Magionéba, a következő verseny helyszínére, ahol június végén már részt vett egy teszten. Este egy gyors pályabejárást követően pihenő következett, mert másnap már edzések voltak.

A négy felmeneteli lehetőség közül az elsőn mind Bence, mind a motor jól remekelt. A második előtt elkezdett szemerkélni az eső, pont annyira, hogy száraz gumival rizikós legyen a motorozás, az esős garnitúrához pedig kevés volt a víz mennyisége. Végül az átmeneti körülmények miatt fel sem engedték a motorosokat a pályára. A nap további része azonban folytatódhatott, zavartalanul lezajlott a másik két edzés.

Vasárnap sem az első, sem a második időmérőn nem tudott túl jó időt motorozni az ifjú tehetség, ez a rekkenő hőség miatt is lehetett, ami délelőtt a pályán uralkodott. Luca Pasini egyik versenyzőjével sem volt megelégedve, ezért átbeszélte velük, hogyan is kéne gyorsan bemotorozni az íveket, de ekkor már késő volt, mert már csak a versenyeken tudták megmutatni mire is képesek. Bence a 14. Pozíciót szerezte meg mindkét alkalommal.

A délutáni első verseny rajtjánál beragadt a magyar motoros, a váltóval volt egy kisebb problémája, ugyanis berakta egyes fokozatba, de az visszadobta, így a mindenki lerajtolta , azonban fejben nem esett szét és őrült tempóban üldözni kezdte a 25 fős mezőnyt! Kevesebb, mint egy kör alatt már a 11. helyen találta magát. Ezt a pozíciót tudta is tartani féltávig, ahol piros zászlóval megszakították a futamot, mert három motoros összeütközött.

A második megmérettetésen már nem volt probléma a váltóval, szépen elrajtolt és tornázta magát egyre feljebb. Folyamatosan csatázott egyik csapattársával a 11. helyért. Az utolsó körben Bence volt nyerő pozícióban, azonban a leintés előtt szélárnyékból megelőzték így összesítettben 12. helyen végzett a magyar motoros.