Kecskeméti repülőnap – HM: hatalmas volt az érdeklődés az első napon

Mintegy 60 ezer ember látogatott el a kecskeméti nemzetközi repülőnapra és haditechnikai bemutatóra az esemény első, szombati napján, amelyen a Magyar Honvédség haditechnikai eszközei mellett több mint 15 nemzet légi bemutatóját nézhették meg az érdeklődők – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombat este az MTI-vel.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

    A nyolc év után megrendezett repülőnapot és haditechnikai bemutatót már reggel 7 órakor, a kapunyitás idején nagy érdeklődés övezte.
    A legnagyobb sikert a honvédség légi és szárazföldi eszközöket felvonultató látványos dinamikus bemutatói, valamint a Saudi Hawks és a Török Csillagok repülőegyüttesek légi show-ja aratta – emelték ki.
    A rendezvény változatlan programmal vasárnap is várja a családokat, érdeklődőket. A kapukat vasárnap is 7 órakor nyitják meg, de a parkolók már reggel 6 órától a vendégek rendelkezésére állnak – tették hozzá.
    Az autóval érkezők számára több mint 27 ezer parkoló áll rendelkezésre, s ezeket – mint kiemelték – “érdemes már a reggeli órákban elfoglalni”.
    A HM felhívta a figyelmet arra, hogy a várható nagy érdeklődés miatt vasárnap is megnövekedett forgalomra és hosszabb menetidőre kell számítani a Kecskemétre vezető utakon, valamint a repülőnap parkolóinál.
    Akik nem szeretnének lemaradni a színes és izgalmas délelőtti bemutatókról, azoknak azt javasolják, hogy reggel 7 órára, a kapunyitásra érkezzenek meg, hogy időben beérjenek a bázis területére. A várható torlódás akár több mint egy órával növelheti a bejutás idejét – közölte a HM.

MTI