Kávékülönlegességek a Millenárison

A www.amdala.hu szerkesztősége is részt vett a Nespresso kávéteszten, amely a Gourmet fesztivál keretein belül került megrendezésre, a Millenárison.
Fotó: Dóka Attila, Juhász Melinda

Ha azt gondoljuk, a sok egyforma pohár mind ugyanazt a kávét tartalmazza, hát tévedünk. Legalább háromféle kávé került az asztalra. Mint azt a tesztelés során megtudtuk, a kávét befogott orral érdemes kóstolni, így az ízlelőbimbók által közvetített ízeket érezzük. Megtudtuk, hogy a savasság olyan éles érzés, amelyet a nyelv oldalán érzékelünk, a keserűség pedig stimuláló íz, amelyet gyakran a nyelv hátsó részén érzékelünk. A sósságot a nyelv oldalsó részein érzékeljük, az édességet nyelvünk elülső részén.
És természetesen azt is megtudtuk a tengernyi kávékülönlegesség bemutatása során, hogy George Clooney kedvence a Volluto, amely 4-es számú intenzitással bír. Ez egy finom illatú, telt és testes kávé, amely brazil és kolumbiai Arabica kávéból készült, és a kekszek és könnyű gyümölcsök édes ízvilágát hordozza. Enyhe pörkölése lehetővé teszi, hogy a Grand Cru minden finomsága feltáruljon benne.