Kassai fújt, Desailly rúgott, Horti kommentált

Különleges alkalomból lépett hétvégén pályára számos közismert ember. Zenészek, színészek, újságírók, sportolók és az UniCredit Bank munkatársai mérték össze erejüket egy rendhagyó futball mérkőzésen, hogy összesen 1 millió forinttal támogassanak négy, gyermekegészségügyi célért dolgozó alapítványt.

 marcel-desailly-kezdorugas

A különleges labdarúgótornát az UniCredit Bank hívta életre abból az apropóból, hogy hazánkba érkezett az UEFA Champions League győzteseinek járó híres ezüst trófea. A barátságos mérkőzéseken pályára lépett a Magyar Újságíró Válogatott, a zenészekből és színészekből, énekesekből álló Magyar Művészválogatott, az olimpikonokat csatasorba állító Sportimádó Sportolók és az UniCredit csapata.

 

A hangulat felforrósításában óriási szerepe volt a kezdőrúgást végző Marcel Desailly, világ-, és Európa bajnok, kétszeres Champions League győztesnek. Kassai Viktor játékvezető hozta a szokásos igazságos formáját, és mint mindig, ezúttal is igazi szaktekintélyként vezetett mérkőzést.

 resztvevo-csapatok1

Világbajnok kajakosból focitorna gólkirály

A tornán 3-3 elleni taktikai játékban minden csapat megmérkőzött egymással, a gólzáporban összesen 132 gól született. A jelképes gólkirályi cím azonban mégis egy másik sportágban jeleskedő sportemberé lehetett, a Sportimádó Sportolók csapatából Molnár Péter, világbajnok kajakozó 9 gólt varrt be az ellenfelek kapujába, ebből hetet ugyanazon a mérkőzésen.

 

A torna összdíjazása az UniCredit jóvoltából 1.000.000 Ft volt, melyet a csapatok egy-egy általuk kiválasztott alapítvány megsegítésére ajánlottak fel.

A nyertes UniCredit csapat a Mosoly Alapítványt támogatta 400.000 forinttal, míg a Magyar Művészválogatott által választott Őrzők Alapítvány, a Magyar Újságíró Válogatott által kiválasztott Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány és a Sportimádó Sportolók által választott Csodalámpa Alapítvány  200-200.000 forinttal többet költhet a gyermekek egészsége érdekében.